EL COMERÇ DE CASA

La papereria Xamfrà busca relleu

Fa 45 anys que està oberta a la Rambla del Celler i té una clientela fidel que espera que continuï sent una papereria


  • Comparteix:

La papereria i llibreria Xamfrà, a la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

La papereria i llibreria Xamfrà, a la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

La llibreria i papereria Xamfrà, ubicada a la cantonada de la Rambla del Celler amb el passeig de la Torre Blanca, busca relleu. Els darrers 18 anys ha tingut al capdavant la Gemma Rico, que ara deixa aquest mític establiment per motius laborals. Rico representa l'última etapa d'una papereria que està oberta des del 1979 i que el barri se sent molt seva. Per això, la responsable fa una crida per trobar algú que vulgui continuar amb el negoci.

De moment, Rico compaginarà fins que pugui l'establiment amb la seva nova feina. I és que amb gairebé 55 anys, ha decidit que era el moment de deixar de ser autònoma i passar a ser assalariada. "En aquesta llibreria es treballa molt, són moltes hores i necessitava una mica de desconnexió", ha explicat Rico, qui ha estat força temps buscant feina i finalment l'ha trobat a un supermercat Condis.

Interior de la botiga

Interior de la botiga / Foto: Cugat Mèdia

Tot i així, el negoci funciona com un tro. L'estona de matí que Cugat Mèdia ha passat amb la Gemma Rico per conèixer els motius d'aquest traspàs, a l'establiment no han deixat d'entrar clients. Els coneix a tots i són una clientela fidel a qui Rico, que viu al barri, diu que s'estima molt. Ja els ha donat la notícia i assegura que els fa pena aquest relleu. De fet, a alguns d'ells els amoïna que l'establiment deixi de ser una llibreria i papereria de barri i acabi acollint un altre negoci.

Exterior de l'establiment amb l'anunci de traspàs

Exterior de l'establiment amb l'anunci de traspàs / Foto: Cugat Mèdia

Els seus agraïments no són només per a la clientela fidel d'aquests 18 anys, sinó també per als propietaris del local. Com ha explicat Rico, durant tots aquests anys li han mantingut el lloguer i durant la pandèmia de Covid-19 li van oferir no pagar-lo.

Exterior de la llibreria

Exterior de la llibreria / Foto: Cugat Mèdia

Fins ara, s'hi han interessat dues persones, tot i que a Rico li agradaria que la botiga continués com a llibreria. Fins i tot, ha explicat la responsable, s'ha ofert a ajudar a qui agafi el relleu d'aquest establiment, que és un referent en el barri.






Gemma Rico

És molt complicat ser autònoma. En aquesta llibreria es treballa molt. Necessitava una mica de desconnexió i em va molt bé ser assalariada.

Gemma Rico

M'agradaria que fos una llibreria. Va venir una persona i li vaig dir que no tenia cap problema a ajudar-la als matins i presentar-li els clients. M'agradaria que fos una llibreria perquè hi tinc estima i a més hi visc al barri.

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.