Grifols culmina la venda d'un 20% de la participació de Shangai RAAS a Haier per 1.600 milions

La multinacional catalana conservarà la seva presència a la Xina i els acords comercials amb aquesta filial


  • Comparteix:

Edifici de la farmacèutica a Sant Cugat / Foto: ACN

Edifici de la farmacèutica a Sant Cugat / Foto: ACN

Grifols ha tancat la venda d'un 20% de la seva participació a Shangai RAAS (SRAAS) al grup Haier per uns 1.800 milions de dòlars (uns 1.600 milions d'euros). Segons ha informat la companyia amb seu a Sant Cugat, l'operació s'ha produït aquest dimarts després de l'aprovació de l'auditoria preventiva de la companyia i dels requeriments governamentals.

La firma catalana mantindrà la seva presència a la Xina i els acords comercials amb SRAAS on tindrà un conseller no independent al consell d'administració. D'altra banda, Grifols i Haier s'han compromès a no vendre les seves accions per un període de tres anys. La transacció també servirà per reduir el deute de la firma d'hemoderivats.

Un altre dels acords que contempla el tracte és que la farmacèutica catalana pot ser 10 anys més, fins a 2044, el subministrador exclusiu d'albúmina al mercat xinès, gràcies a la possibilitat que SRAAS pugui ampliar-ho. També s'inclou el compromís que la filial de Grifols distribueixi el 50% dels guanys nets en dividends.

Grifols conservarà un 6,58% de participació a la seva filial SRAAS després d'aquesta venda i culmina així una operació iniciada a finals de 2023, quan ho va anunciar a la CNMV. Precisament, a la junta general d'accionistes, celebrada la setmana passada, el president executiu, Thomas Glanzmann, va avançar que el negoci es tancaria al llarg d'aquesta setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.