Sant Cugat, la ciutat vallesana amb el sou mitjà més alt, més desigual i amb més bretxa de gènere

La mitjana de salari brut del municipi és de 50.278 euros, un 60% superior a la mitja de la comarca


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat és el municipi del Vallès Occidental amb la mitjana de salari brut més alta amb 50.278 euros. Són dades de 2022 recollides a l'informe anual de l'Observatori del Consell Comarcal, que reflecteix que aquesta xifra és un 60% més elevada que la mitjana de la comarca, que és de 31.415 euros. Alhora, la mitjana comarcal és un 7% més alta que la catalana. L'estudi també apunta que Sant Cugat té la disparitat i bretxa salarial més elevades. L'informe recull, a més, quin és el salari brut més comú del global de la població (mediana): 36.222 euros.

Tant la mitjana com la mediana de Sant Cugat han anat pujant els darrers anys. Així doncs, la mitjana ha passat de 44.125 euros del 2019 als 50.278 del 2022, i la mediana dels 32.869 als 36.222 euros.



La desigualtat salarial més alta

Per altra banda, Sant Cugat també és el municipi amb la major disparitat salarial. D'aquesta manera el 90% de la població guanya 7,1 vegades menys que els més rics. El municipi vallesà que més s'hi acosta és Sabadell, on el 90% de la ciutadania cobra 4,3 vegades menys que el 10% amb retribucions més altes.

Sant Cugat, a més, també té la bretxa salarial entre sexes més alta, amb un 26,9%. Així doncs, els homes tenen una mitja salarial de 58.106 euros i les dones de 42.498.

L'informe es basa en les dades provinents de la Mostra Contínua de Vides Laborals de l'any 2022 proporcionades pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.