Un saxo de viatge amb segell santcugatenc, finalista dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana

L'empresa emergent ha desenvolupat el projecte Travel Sax, per ajudar els saxofonistes a assajar sense provocar molèsties


  • Comparteix:

Projecte Travel Sax / Foto: cedida

Projecte Travel Sax / Foto: cedida

La start-up santcugatenca Odiseimusic, amb el projecte Travel Sax, és finalista dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana 2024, en la categoria a la millor iniciativa empresarial que faci servir alguna de les tecnologies aplicades a l'anomenada Indústria 4.0. La iniciativa ajuda els saxofonistes a assajar sense provocar molèsties. Actualment, la companyia ven el seu producte a 46 països, amb una facturació de 800.000 euros.

Els altres finalistes són Keybotic, que ofereix gossos robots amb sensors IA per a inspeccions industrials; i Cooling Photonics, que proposa la reducció de consum d'aigua a través de solucions de refrigeració passiva.

El projecte Travel Sax

El projecte va néixer el 2019 a partir d'una campanya de micromecenatge, en la qual es van poder finançar per vendre el producte l'any vinent. Actualment, hi treballen 14 persones i des de l'any passat ja es troben comercialitzant la segona versió del Travel Sax, la qual és "més robusta", segons el CEO d'Odiseimusic. Entre diverses millores, destaca que el nou producte està creat a partir de motlles, que és més fàcil de reparar, té sons propis, un petit altaveu, sortida d'auriculars i un tacte a les tecles més realista, entre d'altres.

Per altra banda, està previst que a finals d'any posin a la venda un nou instrument i també estan treballant per crear un programari per ajudar a aprendre a tocar el saxo.

Els premis

Els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana 2024 estan promoguts per l'Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d'Empreses Procornellà, i per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per impulsar empreses emergents. Els requisits per participar és que l'empresa tingui menys de cinc anys, siguin projectes innovadors i/o tecnològics, es trobi en fase de comercialització i tingui domicili fiscal a l'àrea metropolitana.

Les altres categories dels premis són per a la millor iniciativa liderada per dones, a la millor proposta en comerç i al millor projecte empresarial en la categoria de sostenibilitat i descarbonització. L'entrega de premis serà el 3 de juliol a l'Auditori de Cornellà, amb una dotació de 6.000 euros per als guanyadors de cadascuna de les categories.


Ramon Mañas

Si tot va bé a finals d'any traurem un instrument nou i també estem treballant molt en la part de 'learning'. Hi ha un part molt potent que podem aportar més valor al nostre client. Anar un pas més enllà i ensenyar a la gent a tocar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.