Europastry ultima la seva sortida a borsa

La família Gallés, fundadora de la companyia, es reserva una participació majoritària


  • Comparteix:

Una de les plantes d'Europastry / Foto: Europastry

Una de les plantes d'Europastry / Foto: Europastry

El grup Europastry, amb seu a Sant Cugat, està preparant la sortida a les borses de valors de Barcelona, València, Madrid i Bilbao amb una oferta inicial d'uns 225 milions d'euros. Segons ha informat en un comunicat, l'empresa de productes de fleca congelats preveu una estrena que combini una oferta d'accions de nova emissió, que ha xifrat en uns 225 milions d'euros, i una oferta d'accions existents controlades per una empresa de la família. En aquest sentit, la companyia subratlla que la família Gallés, fundadora del negoci, conservaria la majoria. Europastry és una empresa fundada el 1987 per Pere Gallés i l'any passat va facturar 1.300 milions d'euros. Treballa a 80 països i compta amb 27 centres de producció.

El president executiu, Jordi Gallés, justifica la mesura per "la forma natural de finançar i accelerar l'estratègia de creixement i impulsar la posició de lideratge" de l'empresa en el seu sector. Alhora, l'empresa apunta que el mercat del pa congelat creixi la facturació un 6,5% anual entre 2021 i 2026 on opera la firma.

Concretament, la companyia apunta que es podria veure afavorida pels "vents de cua" del mercat gràcies a unes tendències estructurals del consumidor favorables, com la reducció de la complexitat del negoci, amb menys residus, menys personal i menys 'know how' requerit, fet que impulsa la substitució de productes frescos per congelats. També, afegeix, pel fet que els productes de pa congelat es beneficien d'una major exposició en els canals 'food service' i fleca tradicional, uns canals que s'espera que pugin més ràpidament que els canals 'retail'.

L'empresa se centra de forma exclusiva en productes de fleca congelats i és el proveïdor líder a l'Estat, amb una quota de mercat del 27% i un dels cinc actors principals en aquest segment, d'acord amb la facturació neta del 2022.

De moment, Europastry no ha concretat encara amb quin calendari exacte treballa per a la sortida a la borsa, un moviment que es produiria poc després de l'estrena d'una altra multinacional catalana als parquets com Puig a principis de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.