Sant Cugat Empresarial reivindica els grans esdeveniments esportius com a motor de progrés econòmic i social

L'entitat ha celebrat el Tribuna amb representants de Fira de Barcelona, el Torneig Godó de tenis i la Copa Amèrica de Vela


  • Comparteix:

Col·loqui del Sant Cugat Empresarial sobre l'impacte econòmic dels esdeveniments esportius / Foto: Cedida

Col·loqui del Sant Cugat Empresarial sobre l'impacte econòmic dels esdeveniments esportius / Foto: Cedida

Catalunya, i en especial Barcelona, és terra de grans esdeveniments esportius que tenen un impacte mundial. Aquest dijous, Sant Cugat Empresarial ha reunit a tres personalitats clau per a la celebració d'aquestes competicions, en el Tribuna a la Masia Rosàs. Hi han participat el president del Consell d'Administració de Fira de Barcelona (també responsable del Circuit de Barcelona-catalunya a Montmeló), Pau Relat; la vicepresidenta de la Copa Amèrica de Vela, Aurora Catà; i el conseller delegat de l'Open Banc Sabadell 'Torneig Compte de Godó', Xavier Pujol. Tots tres han ressaltat l'impacte econòmic que tenen aquests esdeveniments i la seva repercussió social en la població.

Pujol ha asseverat que "per a una ciutat i un país, els esdeveniments són vitals per continuar amb el desenvolupament econòmic i social". Relat ha continuat afirmant que tota la generació d'activitat econòmica que hi ha al voltant d'un esdeveniment d'aquestes característiques, té un impacte directe. Així doncs, ha concretat que el 85% de l'impacte de la celebració d'un Gran Premi al Circuit de Montmeló es concentra en les comarques del Vallès.

L'atracció de Barcelona

Els tres ponents han destacat que Barcelona exerceix de gran pol d'atracció que provoca que els responsables de grans esdeveniments vulguin venir a la capital catalana. Relat ha detallat que Barcelona és una ciutat amb tots els avantatges sense grans inconvenients, que compta amb infraestructures competitives, que té un bon aeroport i transport públic eficient, oferta hotelera amb bona qualitat/preu, una oferta d'oci "única" i una bona col·laboració publico-privada.

Catà també ha assegurat que per la Copa Amèrica de Vela tenien dos competidors que pagaven més, però que els organitzadors van voler venir a Barcelona pels valors que té de "tecnologia i innovació, sostenibilitat i inclusivitat". Així doncs, ha reiterat que "l'important és l'impacte intangible i del valor d'aquests".

Els competidors

Barcelona, però, es troba habitualment amb competidors. Pujol ha exposat que "els fons d'inversió estan trencant les regles de joc", portant en moltes ocasions aquestes competicions en ciutats-estat amb gran poder econòmic. "La gent no s'adona de com complicat és mantenir aquests esdeveniments", ha assegurat.

Relat també ha posat en relleu que a Catalunya hi ha una manca d'autoestima. "Han de venir de fora per dir-nos-ho, que la gent vol venir a Barcelona", ha sostingut. Respecte a l'interès de Madrid de celebrar grans esdeveniments també ha dit que no s'ha de perdre el full de ruta i continuar mirant endavant.

La comprensió de la ciutadania

Una de les claus que han apuntat els ponents ha sigut que s'han d'explicar a la població perquè vegin els beneficis de la celebració d'aquests esdeveniments. El president de Sant Cugat Empresarial, Eduard Torres, ha demanat la comprensió de la ciutadania per entendre què significa per l'economia. "Hi ha un sacrifici local quan estem parlant d'obrir el focus", ha manifestat.

Per la seva banda, Relat ha exposat que aquests passos s'han anat fent. "Aquest any no hi ha hagut cap intent vaga al Mobile World Congress i això és que la societat ha entès que un esdeveniment així té una repercussió bona", ha assegurat. Pujol també ha dit que, en el cas del Godó, han mantingut converses amb aquesta societat més crítica per arribar a acords.




Pau Relat

Guanya la ciutadania en el sentit de l'impacte econòmic tots els agents implicat. Serveis, restauració, hosteleria, taxis... i per tot el que significa a nivell de posicionament de ciutat a nivell internacional. És un aparador de ciutat de cara al món. Atraus un turisme de qualitat que acaba redundant en un major ingrés i una major repercussió sobre el nivell de vida de la gent.

Aurora Catà

Hi ha tota una gent que treballa i això té un impacte. Després també les families que venen, que han estat aquí més d'un any. Cada equip té més de 100 participants. Com és una competició molt llarga i desestacionalitzada, també fomenta una estada de llarga durada i el perfil de turisme que la ciutat vol. Es parla de 1.200 milions, amb l'estimació de la Universitat Pompeu Fabra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.