Un model de ciutat insostenible pel planeta


  • Comparteix:

aina.balada

Aina Balada

Regidora de Sant Cugat En Comú Podem


Publicat: diumenge
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si bé és cert que enguany ja ha plogut més que en tot l'any passat (*), les pluges encara continuen per sota de la mitjana dels últims anys i, per tant, no podem caure en la falsa creença que estem superant la crisi climàtica doncs aquesta no està en vies de desaparèixer sinó que en els anys vinents s'agreujarà.

És per això que vam portar al ple de juliol una moció per tal de racionalitzar l'ús d'aigua a la nostra ciutat proposant una suspensió potestativa de llicències d'obres per a piscines privades. Racionalitzar l'ús d'aigua no rau només en un ús més eficient sinó també en una millor regulació de les instal·lacions que en fan ús.

I entre aquestes, les piscines privades hi tenen un paper destacat a Sant Cugat. Doncs som la ciutat del país amb més piscines per habitant. Concretament, una piscina per cada 20 habitants i, malgrat la reducció a causa de les campanyes informatives que han acompanyat les restriccions, continuem sent la ciutat de més de 50.000 habitants amb major consum d'aigua domèstica per persona.

Cal doncs que fem una revisió sobre quins mecanismes té l'Ajuntament per revertir aquesta situació. Una d'elles és regular les llicències d'obres de les piscines privades per adaptar-les a la crisi climàtica i als episodis de sequera estructural que vivim i viurem. Cal que, en atorgar una llicència per una piscina privada s'analitzin diversos paràmetres com poden ser: la parcel·la mínima per admetre-les, dimensions, fondàries, separació entre finques i obligació de la gestió eficient de l'aigua, entre d'altres.

I, està clar, mentre no s'afegeixen aquests paràmetres a la normativa urbanística vam proposar la suspensió de la tramitació de les llicències d'obres tal com es disposa a l'article 73 del Decret Legislatiu pel període d'un any extensible a dos segons els supòsits previstos a l'article 74 del mateix Decret. La proposta, però va ser rebutjada al ple. Val a dir que no ens ha agafat per sorpresa i és que cal molta valentia per començar a esmenar aquest model de ciutat que s'està demostrant insostenible si volem tenir cura del medi ambient.

AINA BALADA és regidora de Sant Cugat En Comú Podem

(*) Amplia informació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.