Alegria! Que és Festa Major!


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox Sant Cugat


Publicat: ahir
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els qui tingueu Spotify, feu-me el favor de clicar a l'enllaç que us adjunto per posar 'banda sonora' a la lectura d'aquest article.

Link Spotify.

Quina és la raó de ser de les festes majors? Per nosaltres no és només un esdeveniment social, sinó una expressió viva de la identitat col·lectiva i de l'amor pel poble on vius i on fas arrels abraçant les seves tradicions i costums.

A Sant Cugat, amb el nostre ric patrimoni històric i cultural, tenim una oportunitat més per a reivindicar la identitat que ens uneix com a comunitat també a la Festa Major.

Com pots ser, doncs, que hi hagi una "festa alternativa"? La festa major ha de ser de tots, sense "alternatives"; ha de ser inclusiva amb aquells que són diferents i pensen diferent, amb qui vol contribuir-hi i gaudir del "Paga-li, Joan", dels castellers, de les cercaviles, de les sardanes, dels jocs i de concerts i "ballaruques"; en definitiva, d'allò que estimem i que hem de saber transmetre a les noves generacions, assegurant que no es perdi en l'oblit o que les tradicions quedin ofegades pel nou globalisme gris disfressat de "multicolor".

Que la Festa Major de Sant Cugat sigui un espai de germanor, que veïns i visitants comparteixin moments d'alegria i convivència, que les places i carrers s'omplin del perfum de la tradició!

Fem que, entre tots, l'alegria triomfi sobre les batusses, escarnis i decibels passats de rosca i que entre els qui hi participem i la dedicació i l'esforç de nombrosos voluntaris i entitats locals que la fan possible, dels cossos de seguretat i del personal sanitari d'emergència que vetllen per la nostra seguretat sigui aquesta una celebració que ens recorda la importància de mantenir viu l'esperit del nostre poble i les nostres tradicions; una oportunitat per mostrar-nos com som a aquells qui venen de fora i convidar-los a adoptar els nostres costums i fer-les encara millors i més integradores.

Com diu la cançó de la Trinca que sona de fons, "Alegria! Que és Festa Major!"

JORDI GUIRADO és regidor de Vox Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.