Per què el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador està en via morta, que no mort


  • Comparteix:

xavier.humet

Xavier Humet

Vocal de govern per la CUP a l'EMD de Valldoreix


Publicat: divendres
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El projecte aprovat és car i no s'adapta a les característiques de l'entorn. Ens diuen que ha estat un projecte consensuat amb els veïns, i res més lluny de la realitat, els veïns no el volen perquè és molt car.

L'EMD de Valldoreix NO pot assumir la gestió d'un projecte de 4,6 milions d'euros, amb un pressupost anual de 10 milions, perquè es trencaria la regla de la despesa i comportaria el tancament de l'EMD, segons informes dels darrers secretaris de l'entitat.

Els compromisos que es van anunciar per part de l'Ajuntament de Sant Cugat s'han esvaït, no hi són, potser hi van ser en algun moment, però com no es van fer per escrit, les paraules i les promeses se les ha endut el vent (el projecte de contribucions especials, la gestió i licitació de les obres i la participació econòmica que es va anunciar, propera al 20% del cost de les obres).

Les urbanitzacions són obres que ens han de garantir, amb un adequat manteniment, disposar d'uns carrers, voreres i serveis dignes pels propers cinquanta anys com a mínim.

Una capa de rodament és un concepte tècnic que significa disposar d'un acabat sobre una superfície compacta, ferma i estable. No és el cas de l'actual avinguda del Baixador. Quan se'ns planteja que si s'hagués de fer una capa de rodament, s'ha de fer un escarificat del terreny, una excavació d'una caixa de 30 cm mínim de gruix per poder fer una base estable i compactada amb terra adequada, on disposar aquest acabat de la capa de rodament, i que el tractament de les aigües pluvials necessita una recollida adequada, NO estem parlant de fer una "capa de rodament".

El projecte del Baixador va estar redactat i "consensuat" per l'anterior equip de govern de l'EMD de Junts, aprovat inicialment el mandat passat i aprovat definitivament aquest mandat. Quan des del govern actual plantegem la seva continuïtat, que se l'encomana de gestió a l'Ajuntament de Sant Cugat, es desdiuen i no volen entomar-ho. D'això fa 45 dies, necessitem una mica de temps per fer una nova planificació.

Mentrestant les llicències d'obres es donen condicionades al fet que hi ha un Projecte d'Urbanització aprovat i executable. Si aquest queda en via morta, que no mort, tenim un problema. Fa 45 dies que hem demanat a Sant Cugat un informe sobre l'atorgament de llicències en zones no urbanitzades, encara no el tenim.

És des del govern de Valldoreix que sembla ens haurem de fer càrrec. I ho farem d'acord amb els veïns, amb uns acabats similars als de les urbanitzacions veïnes, amb l'objectiu de reduir costos i amb una licitació per fases que no ens trenquin la regla de la despesa. Amb una participació del cost del 20%, que és el mateix que s'ha assumit darrerament per totes les urbanitzacions que s'han fet a Valldoreix.

I SÍ, des del govern de l'EMD volem fer la urbanització de l'avinguda del Baixador i moltes altres zones que queden pendents, encara, per urbanitzar a Valldoreix.

XAVIER HUMET és vocal de govern per la CUP a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.