Una Festa Major per a tothom


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació (ERC)


Publicat: dimarts
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Festa Major està a punt de començar i, com sempre, promet ser una celebració inoblidable de les nostres tradicions i del nostre patrimoni cultural, però també ha de ser un reflex de la diversitat de Sant Cugat i del ferm compromís per la inclusió de l'Ajuntament i de la regidoria de Drets Socials que encapçalo. Per nosaltres, aquesta paraula, 'inclusió', no és només un concepte de moda; és una realitat que construïm diàriament amb accions concretes. És per això que enguany hem dissenyat una Festa Major més accessible que mai, amb iniciatives pensades per a persones amb diferents capacitats.

Com és habitual des de ja fa anys, el pregó comptarà amb interpretació en llengua de signes; a més, s'han editat programes en braille per a persones amb discapacitat visual. També disposem d'espais reservats en tots els actes i s'han habilitat aparcaments temporals exclusius per a persones amb mobilitat reduïda durant la setmana de la festa, facilitant així la seva mobilitat i participació.

Les persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorn de l'espectre de l'autisme també trobaran un entorn més amigable a la nostra festa, ja que s'han eliminat els reclams acústics i visuals tradicionals a la fira d'atraccions durant unes hores concretes cada dia, creant un espai més tranquil i accessible per a tothom.

A més, com a novetat, aquest any s'ha habilitat una plaça amb programació específica per artistes amb capacitats diverses, com el grup Árboles Amarillos, amb l'objectiu de visibilitzar la feina feta per aquest col·lectiu.

En resum, la Festa Major de Sant Cugat és molt més que una celebració. És una visió del futur que volem construir: un futur on tothom tingui l'oportunitat de participar i gaudir, on la diversitat sigui celebrada i on la inclusió sigui una realitat tangible. Cada petita acció inclusiva és un pas cap a aquest futur, i la Festa Major és la mostra del nostre compromís amb aquesta visió. Així que convido tota la ciutadania a unir-se a la nostra festa grossa, no només per celebrar sinó per reafirmar els valors que ens defineixen com a comunitat. Tots nosaltres estem fent de Sant Cugat un lloc on tothom se senti benvingut i valorat. Visca la Festa Major!

GEMMA ARISTOY és regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació (ERC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.