Arriba la primera onada de calor de l'estiu: consells per combatre-la


  • Comparteix:

Entre aquest dijous i dissabte es preveu que Catalunya visqui la primera onada de calor important de l'estiu. Alguns punts del país arribaran als 40 graus per primer cop, tot i que a Sant Cugat està previst que la màxima sigui de 35 graus. Per aquest motiu, tothom ha de prendre mesures de prevenció. Evitar el sol directe, limitar l'activitat física i hidratar-se són alguns dels principals consells. Dins el domicili, és important tancar les finestres durant les hores de sol i obrir-les a la nit per refrescar l'habitatge.


Els consells per fer front a la calor:


  • Hidratar-se sovint
  • Evitar sortir al carrer en les hores de més calor
  • Menjar aliments lleugers com amanides, fruites o sucs i evitar les begudes alcohòliques, amb cafeïna o molt ensucrades
  • Evitar sortir a córrer o anar en bicicleta en les hores de més calor
  • Anar a equipaments públics o centres comercials on hi hagi aire condicionat
  • Visitar les persones grans que viuen soles per assegurar que segueixen els consells correctament

  • Les mesures en l'entorn de feina

    Per altra banda, la Generalitat recomanen a les empreses facilitar descansos freqüents a indrets frescos, adaptar els horaris, evitar el treball aïllat i posar aigua a disposició dels treballadors.

    Així, el Departament d'Empresa i Treball ha engegat la campanya 'Davant la calor, fem prevenció', per informar i sensibilitzar les empreses de la seva responsabilitat. Aquesta, es distribuirà mitjançant el 012; a través de diversos mitjans de comunicació audiovisuals; per les pantalles de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i de Transports Metropolitans de Barcelona, i xarxes socials.
    about author

    Comenta-ho a Facebook

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.