Aquesta és la millor manera d'evitar que et robin la bicicleta

Els Mossos donen alguns consells per protegir aquests vehicles dels lladres


  • Comparteix:

Amb el bon temps, l'ús de la bicicleta s'incrementa / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Amb el bon temps, l'ús de la bicicleta s'incrementa / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El bon temps i la millora de les temperatures anima molts a fer ús de la bicicleta o els patinets elèctrics. Sigui com a esport o com a mitjà de transport, l'espai públic s'omple d'aquest tipus de vehicles, que alhora són un reclam per als lladres. L'estacionament és el moment que acostumen a aprofitar per sostreure, especialment, bicicletes. És per això que des dels Mossos d'Esquadra alerten d'aquest risc i donen alguns consells per evitar tenir un ensurt. La principal recomanació és aparcar la bicicleta a zones de més afluència i sempre lligada.


Consells per evitar robatoris


  • Estacionar el vehicle en zones de més afluència i control. El més recomanable són instal·lacions com el Bicibox.
  • Sempre tenir-la lligada. Si és possible, agafant el quadre i una roda.
  • Si es guarden a trasters, també cal reforçar les mesures de seguretat d'aquest espai. Tant la porta com mantenir la bicicleta lligada.


  • L'agent dels Mossos d'Esquadra de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat i Proximitat de Sant Cugat, Anna Massa, també recomana disposar de fotografies del vehicle, guardar la factura i tenir apuntat el número de bastidor, ja que aquesta informació serà útil en cas de robatori i haver de denunciar la sostracció. A més, insisteix Massa, qualsevol bicicleta pot ser objecte de robatori, indiferentment del seu valor.

    Els Mossos d'Esquadra recorden que a la seva web es pot consultar aquelles bicicletes recuperades en què no s'ha localitzat al propietari.

    ESCOLTA ELS CONSELLS PER EVITAR ELS ROBATORIS DE BICICLETES A L'INFOPÒDCAST









    Anna Massa

    Sigui com a mitjà de transport o com per esport o esbarjo, hi ha més bicicletes. Amb més bicis, es poden donar més robatoris.

    Anna Massa

    Es roben bicicletes de tot tipus. Des de bicicletes de 100 euros fins a d'alta gamma. Sempre es pot ser víctima igual, és indiferent el preu de la bicicleta.

    Anna Massa

    Primer deixar-la estacionada a un lloc amb afluència i visibilitat. Sempre lligada que agafi el quadre i una roda. Si hi ha un bicibox és el lloc on deixar-la estacionada.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.