Neix la Taula de la Inclusió Social per combatre totes les cares de la pobresa


Temes relacionats

Ajuda'ns a omplir-ho: comença la Setmana contra la Pobresa de Cugat.cat (15/abr/13)

Sant Cugat crea l'Observatori de l'Habitatge per analitzar el parc immobiliari ( 6/feb/13)

L'Ajuntament presenta 22 projectes en la constitució del Consell de Ciutat (31/oct/12)

Una trentena de persones debatran al fòrum del Consell de Ciutat (31/oct/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat constitueix la Taula de la Inclusió Social per, de la mà dels agents del Tercer Sector i representants de l'àrea social, econòmica i educativa de l'Ajuntament, donar respostes als ciutadans que han vist minvada la seva qualitat de vida a causa de la crisi. La iniciativa obre la seva trajectòria optimitzant els recursos de què disposa el municipi i amb l'objectiu de crear un pla contra la pobresa i l'exclusió social que recollirà totes les propostes. Entre les entitats que formen la taula es troben Càritas, Creu Roja i els CAP de la ciutat.

Sant Cugat ha presentat aquest divendres la Taula de la Inclusió Social que neix amb l'objectiu d'optimitzar i millorar les polítiques socials locals per ajudar les persones en risc d'exclusió. Aquest organisme també vol analitzar la situació del municipi segons uns determinats indicadors per proposar polítiques de correcció. Tanmateix, la Taula de la Inclusió Social crearà el Pla contra la Pobresa i l'Exclusió Social que recollirà les diferents realitats que aplega la nostra ciutat.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha detallat l'objectiu de la taula que passa per trobar i fer accions per donar oportunitats a les persones que actualment tenen unes dificultats afegides.

Mercè Conesa

L'objectiu és trobar i fer accions per donar oportunitats a persones que en aquest moment tenen unes dificultats afegides que fa temps no les haguessin tingut.


Els CAP del municipi, Càritas i Creu Roja representen la vessant més social de la taula. El coordinador de Creu Roja Sant Cugat, Xavier Royo, i la responsable local de Càritas, Amèlia de Juan, han aplaudit la proposta, però han coincidit a dir que la taula formalitza una feina que ja porta fent-se des de fa temps entre els diferents agents socials.

A. De Juan i X. Royo

Recull inciatives que ja estan funcionant. Amb entitats i Serveis Socials hem fet un treball molt de conjunt. / És bo que hi hagi espais on poguem compartir el que fem i crear estratègies de futur per solventar aquestes problemàtiques.


La Taula de la Inclusió Social la completen representants de les àrees d'economia, serveis socials i educació del consistori, l'empresa municipal d'habitatge Promusa, i formarà part del Consell Municipal de Serveis Socials, Acció Sanitària i Igualtat. L'Ajuntament també preveu crear en un futur la Taula de la Cooperació i la Taula d'Igualtat per tractar amb profunditat polítiques sobre aquestes qüestions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.