A més, els xocolaters 'bean to bar' han d'assegurar-se que el lloc on compren la fava del cacau és respectuós amb el producte, amb els drets dels treballadors i amb el medi ambient. En el cas de Clorawfila adquireixen les faves a països com Nicaragua, Veneçuela i el Perú.
Com es fa la xocolata 'bean to bar'?
La xocolata 'bean to bar' comporta una feina molt laboriosa de triar les faves segons la seva mida, torrar-les, i després passar-les per una màquina que les esmicola i en fa 'nibs'. Més tard, aquests trossets petits passen per un molí de pedra durant 72 hores fins que s'aconsegueix una massa líquida apta per passar a una altra màquina, la temperadora. De la temperadora surt una magnífica font amb xocolata que Jadoulle ja pot fer servir per a qualsevol elaboració.Per a Isabel Jadoulle la diferència entre una rajola de xocolata industrial i una 'bean to bar' és clara: ''per elaborar la rajola industrial han hagut de torrar les faves de cacau a temperatures tan altes que perden tot el sabor. Després, han de compensar-ho afegint-hi un munt d'edulcorants'', apunta la pastissera.
Isabel Jadoulle
L'objectiu del xocolater 'bean to bar' és respectar la natura intrínseca dels aromes de la fava. Així que la nostra missió és fer que els aromes de la fava quedin plasmats a la rajola.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.