Un cop entri en funcionament, està previst que doni servei a més d'un miler d'investigadors i empreses d'alta tecnologia de tot el sud d'Europa, el Magreb i l'Amèrica Llatina. El sincrotró tindrà, d'entrada, set línies d'investigació, tot i que en podria albergar fins a una trentena.
El nou laboratori és una de les peces clau que se suma a l'entorn empresarial d'alt valor afegit i d'economia basada en el coneixement pel qual ha apostat Sant Cugat els darrers anys. El sincrotró pretén establir sinergies amb les empreses i universitats de la zona, com el campus empresarial EsadeCreapolis i la Universtat Autònoma de Barcelona (UAB), amb qui ja té un acord per vincular les empreses tecnològiques.
El sincrotró és el buc insígnia del projecte del Centre Direccional de Cerdanyola, les obres del qual acumulen prop d'un any de retard, tot i que la demora no afectarà el laboratori de llum. La via de comunicació més directa amb el sincrotró és la carretera de Cerdanyola, la BP-1413. El desdoblament d'aquesta infraestructura s'obrirà al trànsit abans de l'estiu.
La inauguració oficial serà dilluns que ve a les onze del matí a les instal·lacions del sincrotró, al quilòmetre 3,3 de la carretera de Cerdanyola.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.