El consum d'aigua a Sant Cugat puja al juny als 218 litres per persona i dia

La ciutat continua mantenint-se per sota del límit de 230 litres exigit per la Generalitat


Temes relacionats

En què gastem l'aigua a Sant Cugat? (28/jul/23)

Què podem fer per tenir una piscina més sostenible en període de sequera? ( 3/mai/23)


  • Comparteix:

Sant Cugat va entrar al febrer a la fase d'excepcionalitat per sequera / Foto: Cuat Mèdia

Sant Cugat va entrar al febrer a la fase d'excepcionalitat per sequera / Foto: Cuat Mèdia

Ja ha passat mig any des que Sant Cugat va entrar en la fase d'excepcionalitat per sequera juntament amb la resta de municipis del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer Fluvià Muga. Segons dades del Portal de la sequera de la Generalitat, la ciutat va assolir el juny els 218 litres de consum d'aigua per persona i dia, la xifra més alta a la ciutat des que es va decretar l'excepcionalitat al febrer, quan el consum era de 204 litres. A falta de les dades de juliol, la ciutat ha vorejat enguany els 200 litres i escaig tret del repunt de juny, coincidint amb els episodis de calor i l'època de piscines.

L'increment de maig a juny, xifrat en 15 litres més per persona i dia, és l'augment més significatiu de despesa d'aigua en els últims 12 mesos i situa Sant Cugat com la segona ciutat de la comarca del sistema del Ter-Llobregat amb un consum més elevat dins el límit de consum dels 230 litres. Per davant, vorejant el llindar, se situa Sant Quirze (229).

Es dóna el cas que Palau-solità i Plegamans (249 litres) i Polinyà (242) no registren dades en negatiu en acollir-se al marge de dotació addicional que l'excepcionalitat permet als municipis en situació de sequera hidrològica. Un marge que a Sant Cugat permetria dotar el municipi de 10 litres més per habitant i dia en excepcionalitat i de 6 litres extra en emergència.

Els municipis de la comarca que figuren en uns clars números vermells són Viladecavalls (284 litres), Ullastrell (238) i Sentmenat (236). Les ciutats que millor fan els deures amb dades de juny són Badia (131 litres), Sabadell (166) i Cerdanyola i Ripollet (172).

En general, Sant Cugat s'ha mantingut sempre amb unes dades òptimes si revisem el consum en els últims 12 mesos. Al juliol de 2022, quan la ciutat estava en prealerta i sense cap limitació, el consum era de 306 litres. Un marcador que ha mantingut una tendència descendent imparable fins al desembre de 2022, un cop decretada l'alerta i amb 189 litres.

Amb el nou any i la fase d'excepcionalitat al febrer, Sant Cugat ha mantingut posicions fins l'increment de juny de 218 litres, a 12 litres del límit marcat per la Generalitat. Amb les dades de juliol a la mà, caldrà veure si la ciutat continua fent els deures i no supera la barrera psicològica dels 230 litres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.