[FAQ] Com puc adquirir l'abonament gratuït de RENFE?

La sol·licitud es pot fer a partir d'aquest dilluns al web de RENFE, tot i que els títols no es començaran a rebre fins al 24 d'agost


Temes relacionats

Sánchez anuncia la gratuïtat dels abonaments de Rodalies (12/jul/22)


  • Comparteix:

Un dels trens de la RENFE / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un dels trens de la RENFE / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Renfe ha obert aquest dilluns a la seva pàgina web un registre per poder sol·licitar els abonaments de transport amb la bonificació aprovada pel govern espanyol pels serveis de Rodalies, mitja distància i Avant. Tot i això, els usuaris no començaran a rebre els títols fins al 24 d'agost, moment en què també hauran d'abonar el dipòsit corresponent a cada abonament. La mesura s'ha pres davant la previsió d'una allau de peticions, i amb l'objectiu que els usuaris puguin obtenir els seus títols amb antelació.


COM PUC SOL·LICITAR L'ABONAMENT DE RENFE?
  • Per sol·licitar l'abonament, és necessari estar registrada prèviament a renfe.com o a les aplicacions (apps) de Renfe i Renfe Rodalies. Un cop registrada, pots fer la sol·licitud, tot i que els títols no es començaran a rebre fins al 24 d'agost.


  • ON EL PUC ADQUIRIR?
  • Els abonaments es poden adquirir, a partir del 24 d'agost, als punts de venda habituals, com les màquines d'autovenda i les taquilles de les estacions. També es poden adquirir de forma senzilla a través de l'app a partir del 8 d'agost, tot i que els títols es rebran a partir del dia 24.


  • COM PUC ADQUIRIR L'ABONAMENT A TRAVÉS DE L'APP?
    1. Descarrega't l'app de Renfe o Renfe Rodalies.

    2. Selecciona el teu nucli de Rodalies.

    3. Desplega el menú i selecciona 'Comprar bitllets'.

    4. Escull l'opció 'Comprar' i selecciona la teva estació d'origen/destí habitual.

    5. En el desplegable 'Selecciona una tarifa', escull el nou 'Abonament gratuït per a viatgers freqüents'.

    6. Introdueix les teves dades per registrar-te. Si ja tens usuari a l'app, continua amb el procés de compra.

    7. Es generarà un codi QR que es guardarà al wallet de l'app. Hi pots accedir des del menú 'Comprar bitllets - Els meus bitllets'.

    8. En el cas de Rodalies Catalunya, hauràs d'obtenir un abonament físic, sense cost, a les màquines d'autovenda. Ho podràs fer introduint el codi QR o el codi de set dígits generat a l'app.

    En el cas dels serveis de Mitja Distància, cal adquirir els abonaments als punts de venda habituals (màquines autovenda i taquilles de l'estació).

    QUINA VALIDESA TÉ L'ABONAMENT?
  • Els abonaments de rodalies són unipersonals i intransferibles, i són vàlids per a vitges il·limitats entre qualsevol origen i destí del Nucli per al qual ha estat emès el títol.
  • Els abonaments de Mitja Distància són unipersonals i intransferibles, i són vàlids per a realitzar viatges il·limitats, d'anada i tornada indistintament, en els trens autoritzats i entre les dues estacions del trajecte adquirit.
  • En els dos casos, l'abonament serà vàlid per a tots els dies compresos entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2022.


  • ÉS TOTALMENT GRATUÏT?
  • En el moment de la sol·licitud de l'abonament, l'usuari ha de pagar una fiança de 10 euros, en el cas dels títols de Rodalies, i de 20 euros, en el cas dels serveis de Mitja Distància.
  • Aquesta fiança es retornarà als passatgers que realitzin en aquest període de quatre mesos un mínim de 16 viatges.
  • La devolució es realitzarà al finalitzar el període de vigència, sense la sol·licitud de l'usuari, a través del mitjà de pagament a través del qual es va realitzar l'adquisició de l'abonament.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.