Sorea continuarà gestionant el servei d'aigua de Sant Cugat

El ple dona continuïtat a la gestió privada per un any, o fins que s'arribi un acord amb l'AMB


Temes relacionats

Nova pròrroga perquè Sorea segueixi gestionant l'abastament d'aigua a Sant Cugat (19/abr/21)

L'estudi encarregat per l'Ajuntament conclou que la municipalització de la gestió de l'aigua reduiria la tarifa 'un 15%' ( 4/des/20)

El govern de Sant Cugat reconeix que la sentència del TSJC obliga a 'redirigir' el procés per municipalitzar l'aigua (10/nov/20)


  • Comparteix:

El servei d'abastament d'aigua / Foto: Cugat Mèdia

El servei d'abastament d'aigua / Foto: Cugat Mèdia

L'empresa Sorea continuarà al capdavant de la gestió del servei d'abastament d'aigua a Sant Cugat com a mínim un any més, o fins que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) acordi amb l'Ajuntament com s'ha de prestar aquest servei. De fet, es tracta d'un contracte que a Sant Cugat està caducat des del 2019, però que el consistori no pot abordar perquè una sentència atorga la competència a l'AMB. És per això que l'Ajuntament no pot fer un nou concurs ni municipalitzar el servei, com tenia previst, i que el ple ha aprovat, amb els vots d'ERC-MES, el PSC i Junts, donar continuïtat a la situació actual. De la seva banda, Cs s'hi ha abstingut i la CUP hi ha votat en contra com a 'protesta' pel bloqueig.

ESCOLTA-HO

No és la primera vegada que Sant Cugat ha de prorrogar la gestió del servei en mans de Sorea, tot i que els estudis encarregats per l'Ajuntament conclouen que la millor opció és municipalitzar-lo. Un procés que ha quedat aturat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que atorga la competència en el servei -i per tant, la decisió sobre la seva gestió- a l'AMB.

De moment, l'AMB no s'ha pronunciat i, per tant, els municipis com Sant Cugat que tenen el contracte caducat no en tenen competència. Davant aquesta situació, el ple municipal ha decidit donar continuïtat de nou a la gestió actual per un any o fins que arribi un acord.

Una situació que des de Ciutadans han criticat, ja que el contracte continua caducat després de tants anys.

També ha estat crítica la CUP, que ha optat per votar en contra d'aquesta continuïtat, tot i formar part de l'equip de govern. La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, ha explicat que no és un vot en contra del govern, sinó "de protesta". "No podem licitar-ho ni internalitzar-ho", ha lamentat Llorente, qui ha carregat contra l'AMB perquè no estableix un conveni amb l'Ajuntament per delegar a la pràctica la competència i poder desbloquejar la situació.

Llorente ha defensat que la decisió sobre la gestió de l'aigua hauria de recaure en el plenari, i s'ha mostrat partidària de municipalitzar el servei. "Hem vist on ens està portant la gestió privada", ha afirmat Llorente, qui ha recordat que l'aigua és un bé públic que no hauria d'estar en mans privades.




Lourdes Llorente

Creiem que no s'ha fet res per intentar avançar en el conveni per a la gestió de l'aigua. Hem vist el que significa la gestió privada d'elements essencials com l'eletricitat i el gas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.