Nova pròrroga perquè Sorea segueixi gestionant l'abastament d'aigua a Sant Cugat

Es tracta d'una pròrroga d'un any, o fins que l'AMB assumeixi la competència plena de la gestió del servei


  • Comparteix:

Foto: Cugat Mèdia

Foto: Cugat Mèdia

Sorea seguirà gestionant el servei municipal d'aigua a Sant Cugat mentre la municipalització continua a l'espera. El ple ha donat llum verda a prorrogar la prestació del servei de subministrament en la companyia, fins que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) 'no assumeixi la plena competència', o fins que l'Ajuntament i l'ens supramunicipal 'acordin altres formes de gestió del servei'. L'aprovació ha comptat amb els vots a favor dels grups del govern, de Cs i l'abstenció de Junts per Sant Cugat. Ara bé, els grups de l'oposició han lamentat que s'estigui dilatant el procés perquè la gestió de l'abastament sigui pública.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ

La regidora de Junts Cristina Paraira ha recordat que el contracte ja es va prorrogar l'any 2019 i que ja fa sis mesos de la sentència que atribueix la gestió de l'abastament d'aigua a l'AMB (i que, per tant, treu la competència a l'Ajuntament per fer efectiva una eventual municipalització). Paraira ha lamentat que tot aquest procediment s'estigui "dilatant" en el temps. Per la seva banda, regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, justifica que la pròrroga del servei ha de passar per ple arran de la decisió judicial.

Cs ha votat a favor per garantir que la ciutat no es quedi sense subministrament. Ara bé, el portaveu taronja, Aldo Ciprian, ha criticat l'acció del govern local per haver gastat "milers d'euros en estudis" per una municipalització que encara no s'ha produït.

Una pròrroga més

En un punt que s'ha portat a la sessió plenària d'urgència, els grups municipals han acordat de manera unànime una pròrroga d'un any del servei de recollida i neteja viària. Es tracta d'uns treballs que assumeix l'empresa Valoriza.


C. Paraira / A. Ciprian

Aquest tema, entre unes coses i altres, s'està dilatant més del que voldríem. / L'Ajuntament ha gastat desenes de milers d'euros en estudis i no ha venut més que titulars i fum.



  • Comparteix:

COMENTARIS

portem ja 2 anys de prorroga del contracte municipal de subministrament d'aigua, en aquest circumstancia, l’únic que es pot garantir es el subministrament d'aigua, per tant no es poden fer ni noves inversions, ni el manteniment, tot això en detriment del servei, a banda es evident que es vol prorrogar el contracte fins a unes noves eleccions, perquè la CUP, es va comprometre a munipalitzar l'aigua, si entrava al govern municipal.... i aixo es evident que no passarà....

Pere Ferrer Morello. Enviat el 20/abr/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.