Els Mossos investiguen nou persones per l'acció del Sindicat de Llogateres de dissabte passat

Així ho ha fet públic el col·lectiu, que carrega contra el cos policial per l'actuació i la investigació


Temes relacionats

El Sindicat de Llogateres critica l'actuació dels Mossos durant l'ocupació dissabte de dos habitatges (15/mar/21)

Els Mossos impedeixen una ocupació que es converteix en un 'acte reivindicatiu' (13/mar/21)


  • Comparteix:

Els fets van tenir lloc dissabte passat al passeig de Sant Magí / Foto: Cugat Mèdia

Els fets van tenir lloc dissabte passat al passeig de Sant Magí / Foto: Cugat Mèdia

Nou persones estan sent investigades pels Mossos d'Esquadra per l'intent d'ocupació que el Sindicat de Llogateres va efectuar dissabte passat al passeig de Sant Magí i que va acabar amb la intervenció policial de les ARRO. Segons ha explicat a Cugat Mèdia el col·lectiu, tot i que al lloc dels fets es van identificar 31 persones, nou d'elles estan sent investigades per desobediència greu. Els Mossos d'Esquadra només han confirmat a Cugat Mèdia que hi ha una investigació policial en curs per uns fets que van requerir la seva actuació per una trucada al 112 perquè havien saltat les alarmes de dos immobles i que no es va tractar d'un desallotjament ni un desnonament. Tot i així, des del col·lectiu pel dret a l'habitatge carreguen contra el cos policial per una 'actuació policial desproporcionada' i una investigació que busca 'la intimidació' a través de 'visites reiterades' al seu entorn familiar per citar-los a declarar.

En un comunicat, el Sindicat de Llogateres ha advertit que els investigats no declararan i insta els Mossos d'Esquadra a seguir la investigació sense la seva col·laboració. La membre del Sindicat Mònica Vila ha lamentat l'actuació del cos policial i ha avançat que els denunciats només declararan davant d'un jutge. "No tenim res a dir a qui ens ha agredit amb tota la impunitat", ha afirmat. Segons el Sindicat, el dispositiu dels Mossos va provocar contusions i el requeriment d'assistència mèdica.



Els fets van tenir lloc dissabte passat al número 29 del passeig de Sant Magí, quan un centenar de persones, segons xifra el col·lectiu, es va concentrar davant aquest immoble per una ocupació. Segons el Sindicat, es tracta d'un "acte reivindicatiu" per defensar el dret a l'habitatge i consideren que la investigació no és per un delicte concret, sinó contra un moviment popular a Sant Cugat que "cada vegada és més fort i compromès".

En aquest sentit, el col·lectiu critica l'intent d'intimidació dels Mossos d'Esquadra amb visites reiterades a les famílies i l'entorn. "Això és un intent d'intimidació, de traslladar-nos por", ha afirmat Vila.









Mònica Vila

Els Mossos d'Esquadra es van presentar a casa amb la intenció que anem a declarar a la comissaria. Hem decidit que no tenim res a dir a qui ens ha agredit amb tota la impunitat. Ja ho farem davant un jutge.

Mònica Vila

Això és un intent d'intimidació, de traslladar-nos por. Es van presentar a casa de les famílies. Davant aquests intents d'intimidació no ens rebaixarem i seguirem alçades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.