El Sindicat de Llogateres critica l'actuació dels Mossos durant l'ocupació dissabte de dos habitatges

Defensen que va ser un desnonament tot i no concretar quantes persones hi vivien ni des de quant temps


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa del Sindicat de Llogateres aquest dilluns al matí davant els pisos desocupats dissabte / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la roda de premsa del Sindicat de Llogateres aquest dilluns al matí davant els pisos desocupats dissabte / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogateres ha criticat l'actuació dels Mossos d'Esquadra de dissabte passat durant la concentració d'un centenar de persones davant un immoble on s'havia efectuat l'ocupació de dos pisos. El sindicat, que no ha detallat quantes persones hi vivien ni des de quant temps, defensa que va ser un desnonament, tot i no trobar-se ningú dins els habitatges quan la primera patrulla de mossos va arribar després que saltés l'alarma.

En una roda de premsa aquest dilluns al matí davant l'immoble del número 29 del passeig de Sant Magí, una de les membres del Sindicat, Berta Vidal, ha criticat que "l'actuació dels Mossos d'Esquadra va ser totalment desorbitada" i ha explicat que "tres persones van haver de rebre atenció mèdica al CAP per diferents lesions". De fet, ella mateixa ha explicat que porta el braç dret immobilitzat per una "tendinitis" causada per un agent policial. Vidal ha afegit que "la policia va actuar amb la violència innecessària a la qual ens tenen, malauradament, acostumades". "Totes les que hi éreu vau poder veure com els mossos no només van actuar amb violència com a estratègia per intimidar-nos, sinó que reien mentre ens feien empentes, ens estiraven dels cabells i ens retorçaven els braços i els canells", ha emfatitzat.

El Sindicat de Llogateres ha explicat que l'acte de dissabte no va ser només reivindicatiu i simbòlic per defensar el dret a l'habitatge, sinó que inicialment van anar a donar suport a un grup de dones que les desnonaven del pis on vivien, asseguren, tot i no voler explicar a preguntes dels periodistes ni el nombre de persones que hi vivien, ni des de quan. Segons va explicar dissabte el cos policial a Cugat Mèdia, al matí va saltar l'alarma en aquest edifici i hi van acudir amb una patrulla, però es van trobar amb una quarantena de persones a la porta (més tard un centenar), fet pel qual van demanar reforços de les ARRO.

El col·lectiu assegura que l'immoble pertany a un fons voltor d'origen israelià des de fa tres anys i que van "pressionar" els llogaters del moment perquè marxessin. Els habitatges "es van posar a la venda al cap de molt poc temps a través de l'empresa Mutual Goals i Amon Properties", expliquen. El Sindicat remarca que "Mutual Goals forma part d'un entramat d'empreses que es troben sota el paraigua d'una xarxa societària de capital israelià que s'aprofita dels forats de la llei 24/2015 de dret a l'habitatge reduint la superfície de compra per no ser considerat, a efectes de la llei, com a gran tenidor".


Berta Vidal

L'actuació dels Mossos d'Esquadra va ser totalment desorbitada. Tres persones van haver de rebre atenció mèdica al CAP per diferents lesions, a més de totes les altres que van ser agredides tot i no anar al metge. La policia va actuar amb la violència innecessària a les que en té, malauradament, acostumades. Totes les que hi ereu, vau poder veure com els mossos no només van actuar amb violència com estratègia per intimidar-nos, sinó que reien mentre ens feien empentes, ens estiraven dels cabells i ens retorçaven els braços i els canells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.