'Inèrcia' porta a l'escenari la culpabilitat que senten les víctimes de la violència masclista

El muntatge és l'acte central del Dia Internacional contra la Violència Masclista


Temes relacionats

El Dia Internacional contra la Violència Masclista involucra la ciutadania contra aquesta xacra (25/nov/17)


  • Comparteix:

Els protagonistes d''Inèrcia', aquest dissabte al Casal de Torreblanca / Foto: Cugat.cat

Els protagonistes d''Inèrcia', aquest dissabte al Casal de Torreblanca / Foto: Cugat.cat

La culpa que sent la víctima que ha patit violència masclista és l'eix vertebrador d''Inèrcia', el muntatge que ha servit d'acte central del Dia Internacional contra la Violencia Masclista, aquest dissabte al Casal de Torreblanca. Sobre l'escenari, un actor i una actriu. La protagonista, ella, qui emprèn un viatge per records dolorosos que la fan moure's per la vida 'per inèrcia' ja que no reconeix la persona en què s'ha convertit. El muntatge vol que la gent deixi de veure la violència masclista com quelcom per avergonyir-se.

''Inèrcia' és una construcció psicològica de la culpa després d'un trauma', ha explicat la directora de la peça, Marina Paytubí, a Cugat.cat. El principal objectiu de l'obra és que la gent parli sobre aquesta xacra, ja sigui durant el col·loqui que s'estableix després de l'obra, o quan surtin per la porta i 'deixin de veure-ho com un tema tabú'.

L'acte ha comptat amb la presència de la tinenta de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, així com de la psicòloga i tècnica de l'Ajuntament, Alícia Bragulat.




Marina Paytubí

Volem aconseguir que la gent parli. Moltes vegades els hi diem que parlin quan surtin d'aquí per no convertir la violència masclista en un tema tabú.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.