El Dia Internacional contra la Violència Masclista involucra la ciutadania contra aquesta xacra


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha sumat aquest dissabte al Dia Internacional contra la Violència Masclista amb una desena d'activitats que, sota el lema 'Davant la violència masclista ACTUA', ha conscienciat la ciutadania del paper que té a l'hora de combatre aquesta xacra. Entre les activitats proposades, hi ha hagut un conta-contes infantil i diversos concerts reivindicatius. La jornada ha posat el punt final a la plaça d'Octavià amb un concentració d'espelmes en homenatge a les dones assassinades per violència masclista, que ha reunit una cinquantena de persones.

La psicòloga Rosa Botella, del Servei d'informació i d'atenció a les dones de Sant Cugat, ha explicat que la violència masclista no només té a veure amb les persones que la pateixen, sinó també amb tota la ciutadania.

Rosa Botella

El tema de la violència no és només de les persones que la pateixen, sinó que és un tema on tothom hi ha de posar el seu gra de sorra. Per això el lema de la jornada és 'Actua'.


Des del Servei d'informació i d'atenció a les dones, s'apunta a incidir en l'educació, sobretot dels més petits, com una de les principals claus per afrontar la violència de gènere en 'una societat heteropatriarcal'. Ho ha explicat a Cugat.cat, la psicòloga Alícia Bragulat.

Alícia Bragulat

Vivim en una societat heteropatriarcal i masclista i hem de començar a canviar els missatges que s'envien des de ben petits i és important fer-ho bé.


Des d'Hora Bruixa, una de les entitats participants de la jornada, consideren que els centres educatius haurien de tractar més aquesta qüestió.

Anna Sala

Els infants creixen sense entendre per què hi ha aquesta desigualtat. No se'ns explica a les escoles.


A més de les activitats programades per diverses entitats, un altre dels col·lectitus que s'ha sumat a la jornada ha estat les JERC Sant Cugat, que han encartellat la ciutat amb missatges de denúncia de la violència masclista. Tot i que el Dia Internacional Contra la Violència Masclista té lloc cada 25 de novembre, les activitats s'allargaran durant la resta de mes.

Què fer en cas de violència de gènere?
En cas de violència de gènere, es pot trucar al telèfon 900 900 120. Un servei gratuït i confidencial de la Generalitat de Catalunya que funciona durant les 24 hores del dia i que atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones. També es pot trucar al telèfon d'emergències 112.

Un altre dels protocols a seguir en cas de violència, és adreçar-se al cos de seguretat més proper: Mossos d'Esquadra (Carrer d'Alfons Aragó, 3) i Policia Local (plaça de la Vila). A Sant Cugat, les persones afectades també es poden dirigir a DonaInformació, Servei Municipal d'Atenció a la Dona (Avinguda de Gràcia, 50).
Aquest servei municipal té una guia de recursos per fer front a la violència de gènere.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.