És l'hora de les entitats esportives


  • Comparteix:

alfredo.bergua

Alfredo Bergua

Secretari General del PP i regidor a l'Ajuntament de Sant Cugat


Publicat: el 20/juny
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 28 de març vaig publicar una columna d'opinió on sota el títol 'L'esport, una assignatura pendent' reclamava, entre d'altres qüestions, un lideratge polític fort que tingui clar cap on ha de dirigir-se l'esport al nostre municipi.

Des del Partit Popular sempre hem reivindicat l'esport com un dels millors ambaixadors de la "marca Sant Cugat", i ens sap greu que els successius governs municipals que ha tingut la ciutat en els darrers anys no hagin cregut en el potencial que les entitats esportives representen i el què poden aportar en la projecció de la nostra ciutat. Creiem que ja és hora de que això canviï.

Aquests dies en els què complim un any des de la constitució del nou consistori, i per tant, de la formació del nou govern, veiem amb molta preocupació com encara avui no tinguem clar cap a on ens dirigim, quin model esportiu de ciutat volem, la manca d'un pla d'equipaments esportius, unes instal·lacions esportives que requereixen, en molts casos, d'un manteniment que no s'està donant, les entitats esportives que encara no han rebut les subvencions de l'exercici 2023, ... en definitiva, una paràlisi de l'àmbit que no augura bons temps per l'esport santcugatenc, des del punt de vista polític.

Tot i això, i afortunadament, comptem amb un teixit associatiu de primer nivell, amb dues associacions (la Coordinadora d'Entitats Esportives i Sant Cugat Creix) que acullen i representen a nombroses entitats esportives del municipi, i que tenen la voluntat de treballar, de veritat, per millorar l'esport a la ciutat.

En aquest sentit, aquest passat dimarts, en el si del Consell Sectorial d'Esports, es va constituir a iniciativa d'aquestes dues associacions, i amb el suport unànime del Ple de l'Ajuntament amb l'aprovació d'una moció institucional presentada pel Grup Municipal del Partit Popular, la Comissió específica de treball sobre els eixos futurs d'acció de la ciutat en matèria esportiva.

Pensem que aquesta comissió és una gran oportunitat per establir les bases que han de regir l'esport santcugatenc els propers anys i que han de ser els fonaments d'un gran Pacte de ciutat en matèria esportiva. Creiem que, perquè aquest treball tingui èxit és necessària la implicació del màxim nombre d'entitats i agents esportius del municipi aportant els seus coneixements i propostes. És l'hora de les entitats esportives, unides entorn d'un projecte il·lusionant de ciutat.

Des del Grup Municipal Popular reclamem que ho puguin fer amb llibertat i sense ingerències polítiques de cap mena, que des del govern se'ls faciliti la feina i se'ls escolti, i el més important, que les conclusions serveixin de veritable full de ruta per l'actual govern municipal i pels que hagin de venir en un futur.

Nosaltres, com sempre, estarem al costat del que les entitats decideixin. A Sant Cugat, malgrat sembla que alguns encara no se n'han assabentat, l'esport existeix.

ALFREDO BERGUA VALLS és Secretari General del PP i regidor a l'Ajuntament de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.