1.600 persones demanen un canvi de CAP o facultatiu després de l'estrena del Turó de Can Mates


Temes relacionats

L'Associació de Veïns de Mira-sol reclama millores per accedir al CAP Turó de Can Mates en transport públic ( 3/abr/12)

El tercer CAP de la ciutat obre portes amb cues moderades (26/mar/12)

Els santcugatencs descobreixen el nou CAP abans de la seva posada en marxa (24/mar/12)

Conesa demana a Salut més especialitats i reforçar les urgències (22/mar/12)

L'obertura del tercer CAP reordenarà el mapa d'atenció primària local (13/mar/12)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

El 4% de les prop de 39.000 persones que han modificat el seu centre d'atenció primària (CAP) o el metge de referència amb l'entrada en funcionament del CAP Turó de Can Mates han presentat una sol·licitud per invalidar el canvi. En total, s'han presentat 1.600 comunicacions, de les quals gairebé 600 fan referència a causes concretes com problemes de mobilitat, inconvenients amb el canvi de centre o de facultatiu i criteris clínics, que representen l'1,5%.

L'entrada en funcionament del CAP Turó de Can Mates fa un mes i mig ha obligat a reordenar el mapa assistencial sanitari de la ciutat. Això ha comportat 39.000 persones afectades per un canvi de centre d'atenció o de facultatiu de referència, gairebé la meitat de la població de Sant Cugat.

El resultat són 1.600 instàncies que demanen un canvi en la reordenació, tot i que només 597 atenen a causes concretes.

El director d'atenció primària de Mútua Terrassa, el doctor Josep Maria Grego, ha explicat què suposen aquestes xifres.

Josep Maria Grego

Canviem gairebé el 50% de la població de Sant Cugat. De tots els canvis, només el 4% ha demanat modificacions, una xifra força raonable.




De les comunicacions registrades, 238 estan vinculades a la mobilitat i 110 a casos especials clínics. Aquests s'han atès de manera personalitzada i a partir d'aquesta setmana s'iniciarà la reordenació. La resta, excepte les de mobilitat per a les quals l'Ajuntament habilitarà una línia nova d'autobús, hauran d'esperar els sis mesos de prova establerts.

El responsable al Vallès Occidental del Servei Català de la Salut (CatSalut), Joan Parellada, ha demanat comprensió a la ciutadania perquè els canvis sempre generen tensions.

Joan Parellada

És un tema transitori. Genera tensions que amb el temps es van apaivagant perquè ho accepten o perquè amb el temps es pot canviar.



De la seva banda, el regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha explicat que totes les comunicacions rebudes han estat contestades.

Amb la incorporació del tercer centre d'atenció primària de la ciutat, Sant Cugat compta amb totes les especialitats excepte cardiologia i digestiu. Grangé ha avançat que l'equip de govern seguirà reclamant aquestes especialitats, juntament amb el Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP). De moment, el servei de salut sexual ja s'ha traslladat el nou centre i està previst que la secció infantil i juvenil del Centre de Salut Mental ho faci al setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.