Sant Cugat necessitarà 1.400 habitatges públics nous en els propers cinc anys


Temes relacionats

L'accessibilitat, principal proposta ciutadana al Pla Local d'Habitatge (26/mar/11)


  • Comparteix:

Raül Grangé durant la roda de premsa

Raül Grangé durant la roda de premsa

El nou Pla Local d'Habitatge 2012-2017 determina que en els propers cinc anys Sant Cugat tindrà la necessitat de 1.400 pisos públics nous. Aquest és el principal objectiu que persegueix aquest estudi que el govern municipal ha presentat en roda de premsa aquest divendres. El nou pla, a més, aposta per ampliar els criteris econòmics per accedir a un habitatge de protecció oficial, tant per baix com per dalt.

La necessitat de Sant Cugat és gairebé doblar els habitatges públics actuals en cinc anys. Si ara hi ha un total de 1.700 pisos de protecció oficial a la nostra ciutat, l'objectiu és crear-ne 1.400 més d'aquí al 2017. Una fita, però, que no s'assegura que es pugui assolir, tenint en compte la situació de crisi actual, tot i tenir el sòl reservat per fer-ho.

D'altra banda, el Pla Local d'Habitatge 2012-2017, se centra en tres grans eixos: l'aposta per la construcció de pisos de lloguer en preeminència sobre els de venda, l'obertura dels criteris econòmics que permeten l'accés als habitatges de protecció oficial i la plena integració de Promusa a les polítiques socials.

La voluntat de l'empresa pública és que s'apugi el llindar perquè les persones amb rendes mitjanes també puguin accedir a aquest tipus d'habitatge. I és que segons ha explicat el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, les característiques del mercat immobiliari de Sant Cugat fan que moltes persones, tot i pertànyer a la classe mitjana, no puguin accedir a un habitatge perquè, en general, les ofertes de lliure mercat són massa cares. D'altra banda, està previst, també, que Promusa abaixi el llindar perquè les persones amb rendes mínimes i en risc d'exclusió social també puguin accedir a un pis públic.

Raül Grangé

Hi hauran uns pisos amb un lloguer més barat perquè n'hi haurà d'altres més cars.


Segons dades facilitades per Grangé, actualment unes 500 persones amb rendes superiors a les actuals demandades en les peticions no poden accedir a un pis de protecció oficial i més de 200 no poden ni pagar un habitatge de Promusa. Els pisos que entraran en aquest paquet de mesures seran sempre de lloguer per a joves, famílies monoparentals i gent gran. Són habitatges d'entre 40 i 50 metres quadrats amb un lloguer màxim de 350 euros. Són, de fet, la meitat del tipus de pisos demandats actualment a la nostra ciutat.

Tot i la proposta presentada pel govern, el llindar dels nous criteris econòmics no estan encara establerts.

D'altra banda, la voluntat de Promusa és que l'empresa s'integri plenament a les polítiques socials i que el 7% dels habitatges públics depenguin directament d'aquesta àrea. De fet, actualment una vintena d'habitatges ja estan reservats per a casos extrems, dels quals cinc ja han hagut de ser utilitzats.

Un altre punt destacat del nou pla és la potenciació de l'Oficina Local d'Habitatge. La voluntat és que la ciutadania sigui conscient d'aquesta eina, que pretén col·locar al mercat públic pisos lliures, i que no només els santcugatencs a títol individual posin els seus pisos en lloguer a partir d'aquesta proposta sinó que també ho facin les immobiliàries i constructores amb pisos actualment buits a barris com Can Mates i Volpelleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.