Lluís Campins
La previsió és que a principis de 2012 ja s'hauran acabat les obres i es podrà obrir a la ciutadania. S'està complint el calendari, amb una molt bona coordinació.
El nou celler cooperatiu conservarà una tercera part de l'original, una obra de l'arquitecte modernista Cèsar Martinell que data del 1921. Les noves instal·lacions reproduiran tot el recorregut que seguia el vi, motiu pel qual s'estan reparant les màquines que s'utilitzaven i s'instal·laran de nou les vagonetes que transportaven el most.
Es construirà una torre al capdamunt del Celler, prevista en el projecte inicial de Martinell, però també es convertiran els murs de descàrrega en miradors del recinte i es cobrirà el terra amb paviment de vidre per contemplar el recorregut que seguia el vi.
Per recrear aquell celler de mitjans del segle XX, el Museu ha recorregut al testimoni de santcugatencs com Diego Martínez, que va arribar de Llorca (Múrcia) per treballar com a operari al celler durant tres dècades. A la visita comentada d'aquest diumenge, alguns santcugatencs han recordat aquelles instal·lacions en plena activitat.
Visitants
Els últims tres anys que vam tenir vinya el vam portar al Celler./ Sento gran interès per aquesta instal·lació./ Fa anys va haver-hi concerts aquí i estem contents que es recuperi.
En total, una quarantena de persones han seguit la visita comentada de Lluís Campins, emmarcada en les jornades 'La vinya i el vi a Collserola', i on s'ha pogut tastar el vi de piment, una beguda aromàtica medieval.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.