Antoni Trilla: 'El gran èxit d'una vacuna és controlar una malaltia i desaparèixer'

El doctor ha repassat els més de 200 anys de la creació de la vacuna en una conferència


  • Comparteix:

Conferència d'Antoni Trilla sobre les vacunes / Foto: Cugat Mèdia

Conferència d'Antoni Trilla sobre les vacunes / Foto: Cugat Mèdia

L'epidemiòleg i degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, Antoni Trilla, ha sigut contundent en afirmar que 'les vacunes, juntament amb l'aigua potable, han sigut les dues mesures que més han contribuït en els últims 200 anys a augmentar l'esperança de vida'. Així ho ha expressat en la conferència que ha realitzat aquest dijous al Trade Center en el marc de la Setmana de la Gent Gran.

D'aquesta manera, el doctor ha repassat que les vacunes han sigut crucials per disminuir la mortalitat infantil, augmentar l'esperança de vida, erradicar la verola i controlar altres malalties infeccioses, tot i que aquestes encara generen entre el 25% i 30% de les morts al món. Alhora, ha manifestat que "el gran èxit d'una vacuna és controlar una malaltia i desaparèixer".

Les vacunes, alhora, van adquirir una gran rellevància amb la pandèmia per coronavirus. Trilla ha assegurat que es van assolir dues grans fites: es van aconseguir ràpidament i la gent es va vacunar massivament, les quals han aconseguit "tenim una situació immunitària bona". De totes maneres, ha reconegut que no van acabar de saber explicar la funció principal de la vacunació. "Són molt bones per evitar que ingressem a l'hospital o la UCI", ha expresat.

La conferència ha comptat amb la presència de més d'un centenar de persones, entre les quals es trobaven l'alcalde, Josep Maria Vallès, la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic, Cristina Paraira, i la regidora del Cicle de la Vida, Esther Madrona.


Antoni Trilla

les vacunes, juntament amb l'aigua potable, han sigut les dues mesures que més han contribuit en els últims 200 anys a augmentar l'esperança de vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.