Traslladen a la protectora els gats presumptament maltractats en un pis de Promusa

L'Ajuntament ha acordat amb el propietari la cessió voluntària dels felins


Temes relacionats

L'Ajuntament respon la PAS: 'El cas del cavall no és de maltractament, sinó un problema de salut' (16/set/24)

Denúncies de la PAS per maltractament animal: un cavall desnodrit i gats llençats des d'un tercer pis (14/set/24)


  • Comparteix:

Un dels gats atesos per la PAS / Foto: PAS

Un dels gats atesos per la PAS / Foto: PAS

Els gats que van ser llençats, o van caure, des d'un tercer pis d'un edifici de Promusa, una situació de la qual va advertir la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS), ja es troben a cura de la protectora Caldes Animal. Segons ha explicat l'Ajuntament a Cugat Mèdia, tècnics de Benestar Animal i Drets Socials van acordar amb el propietari, que es troba en situació de vulnerabilitat, 'que els cedís de forma voluntària'. La recollida dels felins va ser dijous de la setmana passada.

L'Ajuntament ha assumit el cost de tot plegat: 1.700 euros per pagar la recollida, la recepció a la protectora, la revisió veterinària, la identificació, l'esterilització i el manteniment. Els quatre gats es donaran en adopció, però fins que trobin una llar, el manteniment a la protectora l'assumirà el consistori.

En un comunicat, la PAS ha retret a la regidora de Benestar Animal, Carme Ardid, les declaracions que va fer al ple de setembre on assegurava que, sense proves de maltractament, no es podia actuar. "Sembla que sí es podia actuar i que la nostra denúncia pública ha forçat un canvi de rumb", han reivindicat els animalistes. Això sí, recorden que un felí va morir per la caiguda i que un altre va quedar a cura de la PAS, que el va ingressar a un hospital veterinari, assumint ells els més de 2.000 euros de tractament.

El col·lectiu considera que tant la regidoria de Benestar Animal com la Policia Local "necessiten un millor coneixement de les lleis i eines per gestionar casos com aquests", i els emplaça a formar-se "per al correcte desenvolupament de les seves funcions en matèria de protecció i benestar animal".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.