Denúncies de la PAS per maltractament animal: un cavall desnodrit i gats llençats des d'un tercer pis

La PAS lamenta la "desídia" per part de l'Ajuntament i la regidora de Benestar Animal


  • Comparteix:

Imatge del cavall desnodrit / Foto: Plataforma Animalista Sant Cugat

Imatge del cavall desnodrit / Foto: Plataforma Animalista Sant Cugat

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) ha presentat denúncies per dues situacions de maltractament animal. Una d'elles fa referència a un cavall que es troba en 'estat de desnutrició extrema' en un terreny de Sant Cugat. Els animalistes, tot emparant-se en les ordenances municipals, exigeixen el comís de l'equí, el qual es va detectar el 18 d'agost, data en què asseguren que ja van avisar la Policia Local. La segona denúncia és pel maltractament d'almenys sis gats a finals de juliol per part d'un veí que resideix en un edifici d'habitatge protegit municipal (PROMUSA). Segons la PAS, aquesta persona hauria llençat els felins al buit des d'un tercer pis: un d'ells va morir, un altre va passar a estar sota la custòdia de la protectora Caldes Animal, un se'l va retornar al presumpte agressor i un altre se'l van quedar voluntàries de la PAS; els animalistes desconeixen on són els altres dos.

L'entitat ha explicat que el veïnat de l'edifici va avisar la Policia Local en diverses ocasions i assegura que l'àrea de Benestar Animal de l'Ajuntament està al cas de la situació. "Tot i conèixer els fets i entrevistar-se amb el presumpte maltractador, va decidir no decomissar els gats i donar-li més temps, malgrat els testimonis directes i la gravetat dels incidents", narren des de la PAS en un comunicat.

Un dels gats atesos per la PAS

Un dels gats atesos per la PAS / Foto: PAS


Quant al cas del cavall, des de la PAS expliquen que als terrenys també hi ha cabres i gossos. En aquesta situació, els animalistes també critiquen l'actuació de l'Ajuntament: "Tot i l'evidència del maltractament continuat i el risc vital pel cavall, Benestar Animal decideix donar 'unes setmanes' al presumpte maltractador i només li notifica que l'ha d'alimentar correctament i presentar la documentació pertinent".

Els animalistes lamenten la "situació d'indefensió causada per la desídia d'una regidoria que hauria de garantir el benestar dels animals", i apunten a la titular d'aquesta cartera, Carme Ardid: "No respon els correus i pren decisions tan greus com negar l'assistència de la nostra advocada (especialista en dret animal) en una reunió amb els veïns sobre el cas dels gats, tot i que havien sol·licitat el nostre acompanyament per assessorar-los (gratuïtament) i ajudar a trobar solucions".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.