Segons l'informe 'Alerta!' de l'Escola de Cultura de Pau, el 2023 hi havia 36 conflictes armats arreu del món, 18 dels quals s'ubicaven a Àfrica. En aquest sentit, Navarro ha destacat tres claus per les quals això succeeix. En primer lloc, per la permissibilitat de les fronteres, les quals són molt difícils de controlar completament. En segon lloc, pel mal veïnatge entre països, els quals tendeixen a donar suport a les rebel·lions internes del país contrari que acabaven culminant amb cops d'estat. I, finalment, per la multiplicitat dels actors, com és la presència internacional, la qual, ha assegurat, s'ha demostrat que intensifica la violència cap a civils.
Aquest dissabte finalitzarà aquest primer bloc i començaran el segon i el tercer sota els lemes, 'Fronteres' i 'Nord global' respectivament i que s'allargaran fins al dia 10 de juliol.
CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA DE LA UNIPAU
Iván Navarro
Totes les crisis, desateses en l'àmbit global, totes les crisis excepte Hondures, en el continent africà. I tornem a la necropolítica, no sé si us enrecorda-veu el 2014 quan molta gent sol·licitava "volem acollir", podem obrir les fornteres, ho podem fer. La Unió Europea deia que era impossible activar la directiva de protecció oficial, fins que va arribar Ucraïna, aleshores sí que es va poder.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.