La ciutat presumeix del seu ADN amb els nous Premis Sant Cugat de l'Any

Laia Cid demana més nens que vulguin jugar als escacs i Àlex Florensa admet ser el "malalt mental més feliç del món"


  • Comparteix:

Sant Cugat ha recuperat els premis amb els quals reconeix la feina individual i col·lectiva dels veïns i veïnes de la ciutat, que es van deixar de donar des de la pandèmia. Els Premis Sant Cugat de l'Any han omplert la platea del Teatre-Auditori per aplaudir a persones com Ousman Umar, Oswaldo Romero, Àlex Florensa, la joveníssima Laia Cid o Sam Abrams que han pujat a recollir el seu guardó. També s'ha reconegut la tasca d'entitats com Fusió, l'Escola de Música Tradicional, l'empresa In extremis, l'Entitat Sardanista, o l'equip femení del Sant Cugat FC dels anys 70. De fet, el president del club, Llorenç Santasusagna ha aprofitat el micròfon per demanar més espai a l'alcalde per poder acollir més equips de futbol femení. L'escaquista Laia Cid, en una línia similar, ha demanat que més nenes com ella es vulguin dedicar a l'esport de l'alfil i la torre. L'alcalde, Josep Maria Vallès, per la seva banda, ha explicat que han recuperat els premis per 'reafirmar l'esperit santcugatenc i la clara voluntat de l’enfortiment de la cohesió de la nostra ciutat'.


Una de les promoses electorals del llavors candidat Josep Maria Vallès era precisament tornar a entregar un premis com aquests, que van començar l'any 1982, es van aturar entre els 2002 i el 2005 de de llavors no es van deixar de dinar fins al 2018, que havien sigut els últim. "Són un reconeixement a la vida i la gent d'aquesta ciutat amb ànima". I ha afegit: "Els premis parlen de nosaltres i del nostre ADN".

2019

Categoria Individual

Ousman Umar

Ousman Umar / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

  • Ousman Umar. Va fundar el 2019, NASCO TECH, la primera empresa social per donar feina a les persones amb estudis del seu país natal. Va néixer a Ghana el 1988 i actualment viu a Valldoreix. És president i cofundador de l’ONG NASCO Feeding Minds.

  • M’agradaria recalcar que jo avui soc l’anxaneta, però sota meu hi ha molta gent que ha permès que jo estigui avui aqui, com la meva família. Amb amor es pot construir un país.


    RECUPERA L'ENTREVISTA QUE LI VAM FER A OUSMAN UMAR A CUGAT MÈDIA

    Categoria col·lectiva

    L'equip d'In Extremis

    L'equip d'In Extremis / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

  • In extremis. El 2019 va guanyar un Premi Goya als millors efectes especials per la pel·lícula 'Superlópez'. L'empresa està liderada des de fa més de 10 anys per tres santcugatencs, Sergi Subirà, Albert Martínez i Guim Martínez.

  • Sergi Subirà: Tot l’esforç de l'equip està dins aquest premi, i tot és possible gràcies a Lluís Ribera. Tant de bo ens puguem seguir dedicant a fer bogeries, però una bogeria ficticia per seguir fent de nens, que a vegades quan et fas gran costa.


    RECUPERA L'ENTREVISTA QUE LI VAM FER A SERGI SUBIRÀ (IN EXTREMIS) A CUGAT MÈDIA

    2020

    Categoria Individual

    Oswaldo Romero

    Oswaldo Romero / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

  • Oswaldo Romero. El curs 2020-2021 es va jubilar, després de més de 40 anys com a professor impulsor de l’esport escolar santcugatenc, dedicats a potenciar l’activitat física a l’escola Joan Maragall i al Club Muntanyenc. Ha estat un dels pioners de la pràctica de l’atletisme en pista a Sant Cugat.

  • Sant Cugat es una ciutat màgica, per la seva cultura i l’encant dels seus ciutadans, i la sensiblitat de les administracions de reconèixer els talents indiviuals i col·lectius.


    RECUPERA L'ENTREVISTA QUE LI VAM FER A OSWALDO ROMERO A CUGAT MÈDIA

    Categoria col·lectiva

    Gemma López (EMTSC)

    Gemma López (EMTSC) / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

  • Entitat de Música Tradicional de Sant Cugat. El 2020 va celebrar 10 anys difonent i impulsant la música tradicional a la Sant Cugat, i ho va fer amb un programa d’activitats commemoratives molt ampli.

  • Gemma López: Vull donar les gràcies a la Júlia Solé i a la Joana Chordà que avui no poden ser aquí, però va ser amb les que fa 10 anys vam iniciar aquest projecte. Érem molt joves i teníem molta empenta i molta il·lusió.


    2021

    Categoria Individual

    Ferran Felius i Àlex Florensa

    Ferran Felius i Àlex Florensa / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

  • Àlex Florensa. El 2021 el Transeines va celebrar la 3a edició. Un projecte impulsat per ell, que consta d'una ruta caminant per Catalunya per conscienciar la població sobre el problema de les addiccions i les drogodependències.

  • La malaltia de l’addiccio té cura. Tinc una malaltia mental, i ara soc el malalt mental més feliç del planeta.


    RECUPERA L'ENTREVISTA QUE LI VAM FER A ÀLEX FLORENSA A CUGAT MÈDIA

    Categoria col·lectiva

    Els representants del projecte Fem-50 del Sant Cugat FC

    Els representants del projecte Fem-50 del Sant Cugat FC / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

  • Fem-50 del Sant Cugat FC. El 2021 es van commemorar els 50 anys del primer equip de futbol femení de la ciutat de la temporada 1971-72. El projecte Fem-50 va servir per celebrar l'efemèride d'un club que ha destacat sempre per la seva sensibilitat envers l’esport femení i l’esport adaptat.

  • Neus Vilardebó: Molt orgullosa de ser una de les pioneres. Tenia només 14 anys, érem nenes que jugàvem al carrer i vam fer un equip. Vam aconseguir el que volíem, i en volem més.


    FEM-50 TAMBÉ VA GUANYAR EL PREMI ESPORT EN MARXA DE CUGAT MÈDIA DE 2023

    2022

    Categoria Individual

    Sam Abrams

    Sam Abrams / Foto:

  • Sam Abrams. El 2022 va celebrar el seu 70è aniversari i va publicar el llibre 'El compromís amb la literatura'. Va néixer als Estats Units, però fa dècades que viu a Sant Cugat i dedica la seva vida a la literatura.

  • Hi ha addiccions incurables, i la meva són els llibres, els papers, la literatura i l'escriptura. És una addicció beninge, si el pis n'aguanta el pes.


    Categoria col·lectiva

    L'equip de l'Escola Fusió

    L'equip de l'Escola Fusió / Foto:

  • Fusió, escola de música i dansa. El 2022 va arribar als 50 anys d'existència com a centre musical i de dansa de referència a la ciutat. Va ser fundada el curs 1972-1973 per Pilar Roig, actualment, el centre compta amb un equip directiu format per Gemma Navarra, Núria Pinyol i Laura López-Osornio.

  • Gemma Navarra: És un honor rebre aquest premi. Estem a casa nostra i ens sentim molt estimats per tota la ciutat. Som un centre de referència perquè donem una bona formació cultural i artística de manera molt familiar. Ha donat bons fruits.


    2023

    Categoria Individual

    Laia Cid

    Laia Cid / Foto:

  • Laia Cid.El 2023 va quedar campiona de Catalunya i d'Espanya sub-8 d'escacs. La jugadora santcugatenca, amb només 8 anys, l'any passat va ser també vuitena en el campionat d'Europa i 32a en el Mundial Femení sub-8.

  • Moltes gràcies, em fa molta il·llusio. Vull dedicar el premi a tots els nens que fan aquest esport, i a les nenes en especial, que som molt poquetes. La creació del nou club a Sant Cugat segur que animarà a més nens i nenes a practicar els escacs.


    Categoria col·lectiva

    Eduard Jener i Elvira Anglès de l'Entitat Sardanista

    Eduard Jener i Elvira Anglès de l'Entitat Sardanista / Foto:

  • Entitat Sardanista de Sant Cugat. El 2023 va ser l'entitat amfitriona de la capitalitat de la sardana. És una associació cultural arrelada a la ciutat i que busca fomentar la sardana a Sant Cugat.

  • Elvira Anglès: Estem molt emocionats tota la junta. Vull fer un suggeriment, per a totes les edats, poseu sardanes a la vostra vida, us omplirà de goig i sereu molt feliços. Us esperem a la plaça.


    RECUPERA EL VÍDEO DE LA FESTA DE CLOENDA DE LA CAPITAL DE LA SARDANA

    CONSULTA TOTS ELS GUANYADORS DELS PREMIS DES DEL 1982




    Josep Maria Vallès

    La restauració del premis va més enllà del retorn a la tradició, és un retorn a la reafirmació a l’esperit santcugatenc i la clara voluntat de l’enformitment de la cohesió de la nostra ciutat.

    Àlex Florensa

    Sóc un drogoadicte rehabilitat i em reconeixen per la meva feina, no puc estar més orgullós



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.