El padró municipal entre 1901 i 1920 de Sant Cugat ja es pot consultar en línia

El sistema, que aplica intel·ligència artificial, és innovador a Catalunya

Presentació del projecte de padró municipal aplicant la intel·ligència artificial / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 12/juny per Joan Garcia

L'Ajuntament ha iniciat un projecte pioner a Catalunya on s'aplica la intel·ligència artificial (IA) al padró històric municipal entre el 1901 i 1920. La ciutadania i els historiadors podran consultar, via telemàtica, totes aquestes dades que permeten veure l'evolució dels noms, dels cognoms, de les professions o dels llocs de procedència de la ciutadania d'aquella època. L'empresa Transkriptorium, a través d'una indexació probabilística, permet aquesta consulta d'aquests padrons manuscrits. Només es poden consultar aquestes dades, entre 1901 i 1920, perquè la llei permet la publicació d'informació de caràcter privat sempre que hagin passat 100 anys. La presentació d'aquest projecte s'ha fet aquest dimecres al matí amb la presència del tinent d'alcaldia de Ciutat Digital, Jordi Puigneró, el cap de l'Arxiu Municipal de Sant Cugat, Francesc Giménez, i Gemma Foj, cap de servei d'Atenció Ciutadana.

"Sant Cugat vol ser un municipi digital i hem de recuperar aquesta etiqueta que ja vam iniciar com a ciutat Smartcity", així de contundent s'ha pronunciat el tinent d'alcaldia de Ciutat Digital, Jordi Puigneró. "Hem creat una regidoria específica sobre aquest tema i que jo mateix encapçalo. Aplicar l'IA al padró històric municipal és una necessitat per a la ciutat", ha destacat Puigneró.

Aquesta indexació permet a la ciutadania, investigadors i historiadors, a través d'una cerca en línia i amb paraules clau, trobar els llocs de residència, les feines o amb qui han conviscut els santcugatencs i santcugatenques empadronats al municipi entre els anys 1901 i 1920.

Consulta AQUÍ el padró entre 1901 i 1920.




DECLARACIONS

Jordi Puigneró

Volem ser un municipi digital i hem de seguir mirant endavant en aquest aspecte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio