L'AFA La Mirada acusa l'Ajuntament d''ocultar informació essencial' sobre la construcció de l'escola

L'entitat ha presentat una reclamació formal a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una protesta de la comunitat educativa de La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una protesta de la comunitat educativa de La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

L'AFA La Mirada assegura que l'Ajuntament incompleix reiteradament l''obligació de facilitar informació sobre el procediment judicial' que afecta la construcció de l'escola. Asseguren que el 21 de febrer van sol·licitar una actualització sobre la informació i que el consistori no va respondre en el termini legal.

Arran d'això, l'associació de famílies va elevar la sol·licitud a l'audiència pública d'abril, on des de l'executiu els van assegurar que la informació que demanaven els la transmetrien en una reunió posterior. L'AFA explica que en aquesta reunió tampoc els han donat aquesta informació. En el ple d'aquest dilluns, l'AFA va tornar a fer la petició; i poc després va rebre una informació que no incloïa els documents sobre el procediment judicial, sinó només l'informe d'Adif sobre el pas de les mercaderies perilloses. Per tot plegat, l'AFA ha presentat una reclamació formal a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública i ha sol·licitat una mediació.

L'entitat lamenta en un comunicat "haver d'iniciar el procés de mediació i exigeix a l'Ajuntament que compleixi immediatament amb les seves obligacions legals i faciliti tota la informació sol·licitada".



La resposta de l'alcalde

Cugat Mèdia ha demanat reacció sobre l'escrit a l'Ajuntament. De moment, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha publicat un escrit a Instagram al respecte, on apunta que des que va començar el mandat s'han celebrat una trentena de reunions sobre La Mirada. "Sempre informant i actualitzant informació i ho continuarem fent per resoldre temes sobre la situació provisional i fins que tinguem l'escola definitiva", diu l'escrit del batlle.

Escrit de Josep Maria Vallès sobre el comunicat de La Mirada

Escrit de Josep Maria Vallès sobre el comunicat de La Mirada / Foto: Instagram Josep Maria Vallès




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.