Sant Cugat registra la millor dada de consum d'aigua dels últims 15 mesos

La ciutat va consumir al febrer 183 litres per persona i dia, 23 litres per sota del topall


  • Comparteix:

Bones dades del consum d'aigua a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia- Lluís Llebot

Bones dades del consum d'aigua a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia- Lluís Llebot

Bones notícies per a Sant Cugat coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua. La ciutat continua imparable encadenant números verds en el consum mensual en un context de sequera. L'entrada en emergència del febrer s'ha fet notar registrant 183 litres per habitant i dia, el consum més baix dels últims 15 mesos segons les dades que recopila Cugat Mèdia a partir del Portal de la Sequera. La dada més reduïda fins ara s'havia marcat el desembre de 2022, quan Sant Cugat entrava en alerta.




L'1 de febrer Sant Cugat va entrar en emergència i va corregir el petit repunt de consum registrat al gener. Així, amb els 183 litres de consum per habitant i dia, el municipi millora la despesa més baixa registrada fins ara, de 189 litres, el desembre de 2022. Respecte al gener, el consum ha caigut en 16 litres. No obstant això, el descens més pronunciat va produir-se amb l'entrada de la ciutat en la fase d'alerta. El municipi va passar de 213 a 189 litres entre novembre i desembre de 2022.

Com van afectar les darreres pluges?

El govern català ha confirmat aquest dijous que es manté una "lleugera" tendència a l'increment de les reserves per les darreres pluges. En concret, els volums han crescut entre 5 i 6 hectòmetres, cosa que permet un guany "per a un parell de setmanes", ha dit la portaveu del govern Patrícia, Plaja. Tot i això, ha insistit que la situació és molt complicada.

Davant les previsions que es puguin repetir escenaris de pluja i en cas que es pogués superar el topall del 16% de les reserves en les zones on hi ha decretada l'emergència, Plaja ha descartat que la sortida d'aquesta fase sigui automàtica. Ho ha argumentant assegurant que si s'observa que el canvi és per un període curt de temps, "de dies o setmanes", no es produiria la modificació.

La portaveu ha esperat que l'abril, un dels mesos més humits a Catalunya tradicionalment, ho sigui aquest any per tal de millorar la situació actual i encarar en millors condicions l'estiu. Ha afegit que si les previsions més optimistes es complissin, sí que es podria valorar un canvi de fase.

Plaja ha volgut agrair a tota la ciutadania els esforços fets, ja que ha assegurat que s'observa un "notable estalvi" en totes les unitats que estan en emergència. En el cas de la del Ter-Llobregat, que afecta 202 municipis, entre ells Sant Cugat, els consums s'han reduït un 9%.

Tot i així, els embassaments continuen al 15% de la seva capacitat, un punt percentual per sota del gener (16%) i nou menys que a l'agost (24%). L'emergència en fase 1 fixa una dotació màxima de 200 litres per habitant i dia, en fase 2 de 180 litres i de 160 litres en fase 3, que seria emergència extrema. En el cas de Sant Cugat el topall màxim és de 206 litres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.