Les configuracions dels camps i aigües regenerades a l'horitzó: així fa front el Golf Sant Cugat a la sequera

L'AMB ja està redactant el projecte que permetrà que el golf disposi d'aigua regenerada de la depuradora de Sabadell


  • Comparteix:

El Golf Sant Cugat és un dels grans consumidors d'aigua de la ciutat. Per norma general, els camps de golf haurien d'utilitzar un sistema de reg amb aigua regenerada, però l'entitat santcugatenca té una concessió temporal d'aigües subterrànies que li permet accedir a cinc pous i una mina per poder extreure 90.000 metres cúbics per regar les 34 hectàrees que conformen el camp de golf. Des d'abans de l'estiu passat, però, el club ha reduït al voltant d'un 85% el consum d'aigua per la situació de sequera.

Per encarar els mesos de més calor, el Golf Sant Cugat està emmagatzemant el màxim d'aigua freàtica possible per poder regar els greens, que representen entre un 5 i un 8% dels terrenys. "Són la part més sensible, perquè si es cremen són una pèrdua econòmica enorme i la necessitem salvar", explica el president del club, Josep Torres. La resta del camp no es regarà, els aspersors estan desactivats i els greens es reguen amb mànega per controlar millor quanta aigua s'utilitza. El club també ha canviat les configuracions del camp, el tipus de gespa i altres aspectes per requerir "el mínim d'aigua possible en els mesos de calor".

Ara bé, l'entitat ja mira més enllà. L'AMB està redactant el projecte per connectar la depuradora de Sabadell amb Cerdanyola i Sant Cugat, cosa que facilitaria l'arribada d'aigua regenerada al camp de golf. Torres ha celebrat que aquests treballs, que si tot va bé es començarien a executar l'any vinent, garantirien la "supervivència" de l'entitat.

Com a la resta de clubs, a partir de la fase 2 de l'emergència els socis del Golf Sant Cugat no podran fer servir les dutxes. "L'aigua de la piscina també s'evaporarà i no es recuperarà, però això són petites coses pel que significa l'aigua per a tothom", remarca Torres, que assegura que a escala de club s'han readaptat per evitar malgastar aigua i fer servir-la de manera més eficient.


Josep Torres

El que fem és emmagatzemar tota l'aigua freàtica que poguem per poder cuidar els greens, que són un 5-8% dels terrenys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.