82 santcugatenques tenen ordres de protecció per violència masclista

Durant els primers nou mesos de l'any, els Mossos han registrat 85 denúncies per violència de gènere o domèstica


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge d'arxiu / Foto: Mossos d'Esquadra

Un total de 82 dones de Sant Cugat tenen ordres de protecció com a víctimes de violència masclista. Tot i així, el seguiment dels Mossos d'Esquadra al municipi supera el centenar. En concret, 125 dones estan sota el seguiment del cos de seguretat com a víctimes de violència masclista, una xacra que es denuncia cada vegada més, segons valoren des dels Mossos. Durant els primers nou mesos de l'any, s'han registrat al municipi 60 denúncies per violència de gènere i 25 per violència domèstica. Cugat Mèdia analitza aquestes dades coincidint amb la setmana dedicada al Dia Mundial contra les Violències Masclistes, el 25 de novembre.


Dades de la violència masclista

Dades de la violència masclista / Foto: Cugat Mèdia (Font: Mossos d'Esquadra)


Les dades dels Mossos d'Esquadra facilitades a Cugat Mèdia suposen un increment del 22,4% de les denúncies per violència de gènere, aquella que afecta una dona pel fet de ser-ho. En el cas de la violència domèstica, aquella exercida cap a qualsevol membre de la família, registra un descens del 10,7%, de 28 a 25 denúncies. En total, són 85 denúncies, fet que suposa que entrin a la comissaria local nou denúncies al mes.

"Més que entristir el fet que hi hagi víctimes i que les dades no siguin positives, a nosaltres ens congratula que les dones facin aquesta passa, o com a mínim que s'informin", valora el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, Manel Rodríguez.

I és que no totes les víctimes denuncien, i per això des del cos local animen a informar-se, ja sigui a la comissaria com als serveis municipals o a les entitats que hi treballen en aquest àmbit.

De fet, entre gener i setembre, els Mossos de Sant Cugat han efectuat 800 trucades telefòniques per acompanyar i fer el seguiment de 125 víctimes, tot i que no totes elles han presentat denúncia. D'aquestes 125, 56 són per violència de gènere, 36 per violència domèstica i 21 de violència sexual. A més, 82 dones tenen ordres de protecció concedides per una instància judicial.

Agressions sexuals

Durant els primers nou mesos de l'any s'han registrat a Sant Cugat 29 denúncies per agressions sexuals. És una més que en el mateix període de l'any anterior (+3,6%). La xifra suposa unes tres agressions sexuals al mes, una ràtio que des dels Mossos consideren baixa en comparació amb altres municipis.

Dades de les denúncies per agressió sexual

Dades de les denúncies per agressió sexual / Foto: Cugat Mèdia (Font: Mossos)


En el cas dels maltractaments físics i psíquics en l'àmbit familiar, s'ha produït una reducció de les denúncies, de 43 a 29, fet que suposa un 32,6% menys. Fins a finals de setembre d'aquest any, els Mossos han efectuat 14 detencions en aquest àmbit.

Telèfons

A més dels serveis del municipi, l'Institut Català de les Dones té el telèfon 900 900 120 d'atenció contra la violència masclista. És gratuït i confidencial, i funciona 24 hores al dia tots els dies de l'any. Atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya i sol·licituds d'assessorament sobre possibles actuacions.

També es pot trucar al 016, que també és gratuït, funciona de manera continuada i en la majoria models de telèfons intel·ligents no deixa registre.

Consulta aquí els serveis disponibles a Sant Cugat per acompanyar les dones víctimes de violència masclista i els recursos disponibles.


Manel Rodríguez

Més que entristir el fet que hi hagi víctimes i que les dades no siguin positives. A nosaltres ens congratula que les dones facin aquesta passa, o com a mínim que s'informin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.