Recorreran l'arxivament de tres denúncies contra l'expresident del Valldoreix FC per tracte vexatori

Quan va conèixer les denúncies al febrer d'aquest any, el club va activar un protocol que va acabar amb la renúncia de l'expresident


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una pilota de futbol / Foto: CC0

Imatge d'arxiu d'una pilota de futbol / Foto: CC0

Tres persones vinculades al Valldoreix FC van denunciar entre febrer i març d'enguany l'expresident del club Jorge González per tracte degradant o vexatori, segons ha avançat el diari 'Ara' i han confirmat els Mossos d'Esquadra a Cugat Mèdia. Les tres acusacions, però, han quedat arxivades pel jutjat d'instrucció de Rubí: dues d'elles perquè els fets havien prescrit i l'altra perquè el jutge no hi veia delicte penal. L''Ara' explica que els advocats dels denunciants volen presentar un recurs per mantenir el cas obert.

Segons l'article, el presumpte agressor s'acostava a les víctimes en cercles de l'Opus Dei de Barcelona i Sant Cugat. Un cop establia relació amb ells, es produiria una escalada en una relació de poder que culminava amb situacions de dominància.

Les denúncies es van produir al febrer i març d'enguany: una d'ella per uns fets recents, però el jutge no hi va veure delicte penal. Les altres dues denúncies es van tramitar encoratjades per la presentació de la primera, però els fets que s'hi descrivien haurien tingut lloc fa una dècada i, per això, es donen per prescrits. Segons fonts policials consultades per Cugat Mèdia, en els moments dels fets, una de les víctimes era menor d'edat i les altres dues tenien més de 18 anys.

Quan el club va ser coneixedor de la situació, a finals de l'hivern passat, va activar els protocols contra aquestes situacions. L'entitat ha explicat a Cugat Mèdia que van lliurar una carta al president amb la seva renúncia, que va signar sense oposar-s'hi.

Reaccions

El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, ha explicat que s'ha assabentat d'aquest cas per la premsa. "Si els fets són els que es descriuen, vull condemnar tractes vexatoris i d'abús de qualsevol mena que es produeixin en institucions públiques o privades", ha dit aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.