Més de mig miler de famílies santcugatenques tenen tarifa social del cànon d'aigua

A més, gairebé 5.000 famílies del municipi es beneficien d'aquesta bonificació per trams


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Un total de 576 famílies de Sant Cugat s'han acollit a la tarifa social del cànon d'aigua. Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) facilitades a Cugat Mèdia, es tracta de gairebé el 7% del total de bonificacions a la comarca, amb 8.663 llars amb tarifa social al cànon. A tot Catalunya, la xifra supera les 90.000 famílies, un 2,3% més que l'any passat. En el cas de l'ampliació per trams de la bonificació, a Sant Cugat se'n beneficien 4.876 famílies, el 14% del Vallès Occidental, on hi ha 35.226 llars amb aquesta reducció.

La tarifa social de l'aigua està vigent des de 2011 i es poden beneficiar els col·lectius més vulnerables. Aplica una bonificació del 100%, si el consum no supera el primer tram del cànon de l'aigua, el que suposa entre un 10 i un 30% de la factura. En cas que el consum sigui superior, la bonificació serà del 50%.

A més de la tarifa social del cànon de l'aigua, existeix una altra figura, l'ampliació per trams, que està en vigor des del 2000. S'aplica en unitats de convivència de quatre o més membres, i consisteix a afegir al primer tram tres metres cúbics mensuals per persona als límits de consum d'aigua establerts per al primer tram, dos metres cúbics mensuals per persona pel segon tram i un metre cúbic per persona al mes en el cas del tercer tram.

També reben un tractament especial els habitatges on conviuen persones amb un grau de discapacitat superior al 75%, que als efectes de l'ampliació computaran com a dues persones. Si en afegir-les a la resta de membres sumen quatre o més persones també poden sol·licitar l'ampliació. A Catalunya hi ha 264.008 famílies que s'acullen a aquesta bonificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.