Caldes Animal demana ajuda per tenir cura dels gossos decomissats en una operació policial

El macrooperatiu va tenir lloc a diverses localitat de Catalunya i Madrid, amb Sant Cugat entre elles


Temes relacionats

Operació policial a Sant Cugat contra una xarxa de comerç il·legal d'animals de companyia (20/set/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de dos cadell de beagle / Foto: CC Actorsuarez

Imatge d'arxiu de dos cadell de beagle / Foto: CC Actorsuarez

La macrooperació policial contra una xarxa criminal organitzada de comerç il·legal d'animals de companyia ha comportat el decomís d'animals, que han passat a estar a cura de protectores de la zona. Entre elles, la que s'encarrega del servei de recollia d'animals a Sant Cugat, Caldes Animal, que ha rebut gairebé una trentena de cadells i que assegura que els gossos rescatats es compten per centenars. Davant d'aquesta situació, la protectora fa una crida d'ajuda a la ciutadania: demana aportacions econòmiques o materials, com pinso i medicaments. Això sí, recorda que els gossos decomissats no estan en adopció, a l'espera que el jutjat ho determini.




L'actuació de dimecres va mobilitzar els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra una xarxa criminal organitzada de comerç il·legal d'animals de companyia, a la qual s'atribueixen diversos delictes continuats de maltractament animal, estafa, falsedat documental, intrusisme professional i blanqueig de capitals. A Sant Cugat, els Mossos van actuar en una botiga, tot i que no es va oferir més informació perquè el cas es troba sota secret.

La macrooperació va acabar amb cinc persones detingudes. El Jutjat d'Instrucció número 23 de Barcelona ha acordat aquest divendres presó provisional, comunicada i sense fiança per al presumpte cap de la xarxa criminal de comerç il·legal d'animals de companyia desarticulada. Els altres quatre detinguts han quedat en llibertat amb mesures cautelars. L'operació es troba encara sota secret, cosa per la qual de moment es desconeix si alguna de les detencions s'ha produït a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.