Sense definir l'ús de les carpes Drinkking Sant Cugat un any després del tancament

El govern anterior pretenia que els terrenys municipals on hi havia la discoteca poguessin acollir activitats i serveis


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels terrenys de les Carpes un cop ja tancades / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu dels terrenys de les Carpes un cop ja tancades / Foto: Ajuntament

El 14 de juliol del 2022 l'Ajuntament va recuperar els terrenys de la carretera de Rubí on s'hi ubicava la discoteca Drinkking Carpes Sant Cugat i la va tancar. Un any després, no s'ha definit encara l'ús d'aquest espai, ja que les possibles activitats que pugui acollir requereixen llicències i adequacions que encara no s'han plantejat.

El govern anterior apostava per ubicar-hi altres activitats i serveis, tot i que només ERC va concretar, en campanya, una proposta perquè fos un espai polivalent cultural, firal i comunitari per "dignificar" aquella zona, d'entrada i sortida de la ciutat, en connexió amb Rubí.

Fa un any que la discoteca va ser desnonada a causa d'un procés judicial pel qual el consistori, propietari dels terrenys, reclamava 4,5 milions d'euros a l'empresa que tenia la cessió de l'ús -Reostat- per l'impagament del cànon des del 2006. De fet, aquesta empresa tenia les instal·lacions llogades a NitSab, que és qui realment explotava l'activitat de discoteca amb una seixantena de treballadors.

La relació entre l'Ajuntament i Reostat estava en litigi des del 2010, quan l'empresa va presentar un recurs contra l'acord de ple que establia el cànon d'ús dels terrenys, que considerava "erroni". El 2018, ja desestimada definitivament la demanda, el consistori inicia la via civil per reclamar els imports impagats des del 2006, que calcula que ascendien a uns 4,5 milions d'euros i que van culminar amb el desnonament. L'empresa Reostat -que tenia la concessió fins al 2046 fruit d'un conveni urbanístic- mantenia que durant aquest temps havia presentat diverses ofertes i alternatives a l'Ajuntament per redirigir l'activitat, però que no havien estat acceptades, un fet que atribueixen a què estava previst el desenvolupament urbanístic de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.