Sant Cugat viu una revetlla de Sant Joan sense incidències importants

El dispositiu de prevenció ha permès controlar ràpidament els avisos per crema de matolls o contenidors


  • Comparteix:

Imatge d'un petard en la nit de Sant Joan / Foto: ACN

Imatge d'un petard en la nit de Sant Joan / Foto: ACN

La nit de petards, fogueres i coques de Sant Joan s'ha viscut amb calma i sense incidents rellevants a Sant Cugat. Fent balanç de la revetlla de Sant Joan, el cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ha explicat a Cugat Mèdia que ha estat una nit força tranquil·la i molt festiva. Segons Escarré, tot i haver-hi algun incident, la coordinació del fort dispositiu de prevenció ha permès actuar ràpidament i evitar que aquestes incidències passessin a ser més greus. De fet, al llarg de la nit s'ha hagut d'actuar en diferents punts de la ciutat per quatre focs en matolls per la crema de petards, un per crema de mobiliari urbà, nou intervencions per crema de contenidors i papereres, i, cinc per barbacoes privades.

A més, el dispositiu va intervenir per avisos de llançament de petards en zones prohibides, concretament perquè es trobaven a menys de 500 metres de zones forestals. D'aquests avisos, el dispositiu ha actuat en cinc casos a Sant Cugat, vint a Valldoreix, setze a la Floresta i dos a les Planes.

El cap de la Policia Local de la ciutat ha recordat que els darrers anys "les nits han estat bastant tranquil·les", i, argumenta que es podria deure al fet que la gent s'ha conscienciat i cada cop més "sap quins petards es poden llençar i a on fer-ho". Tot i això, Escarré ha remarcat la bona feina gràcies a "un dispositiu extraordinari de 47 efectius per part de l'ajuntament".

Durant la nit han treballat vuit efectius de la Policia Local, cinc dotacions de protecció civil, cinc unitats d'ADF, i voluntaris de Protecció Civil que han ajudat en el control de la revetlla de Sant Joan. La coordinació dels efectius per les actuacions de la nit, es va fer des de dos punts: la comissaria de Sant Cugat i en el Parc de Bombers de Rubí.

La campanya "El Apagón"

Enguany s'ha reactivat aquesta iniciativa de la Fundació Abertis i l'Ajuntament per conscienciar als joves sobre el perill de conduir sota els efectes de l'alcohol. Per fer-ho, vora les tres de la matinada s'han apagat les llums i la música de la discoteca Teatre Sant Cugat per projectar un vídeo d'un testimoni real que va ser empresonat per provocar un accident de tràfic estant ebri. Amb aquesta acció es vol promoure la mobilitat més sostenible i segura entre el públic jove.

Josep Maria Escarré

Els incidents no han estat incidents rellevants, tot i que hi ha hagut incidents com cada nit de Sant Joan, però el dispositiu de prevenció ens ha permès intervenir de seguida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.