El Bloc l'Escaleta es queda fins al setembre

L'edifici es convertirà en habitatges privats


  • Comparteix:

Imatge del Bloc l'Escaleta / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del Bloc l'Escaleta / Foto: Cugat Mèdia

L'edifici ocupat del carrer de les Escaletes ha evitat el segon llançament, previst per aquest dijous. Com ja va avançar aquest dimecres el Sindicat de Llogateres, han arribat a un acord amb la propietat de l'immoble que els permet quedar-s'hi fins al 14 de setembre. Què passarà a partir de llavors amb el projecte engegat al Bloc l'Escaleta encara no ho han decidit, però en cas de donar-hi continuïtat haurà de ser en algun altre lloc perquè l'edifici es convertirà en habitatges privats.

D'aquesta manera, el Bloc l'Escaleta guanya temps. Van aturar un primer desallotjament gràcies al suport veïnal i del Sindicat de Llogateres, però només durant una setmana. Ara han aconseguit amb les negociacions amb la propietat evitar el segon llançament i poder quedar-se fins a mitjans de setembre.

L'edifici, ubicat al número 3 del carrer de les Escaletes, estava buit i va ser ocupat fa tres anys i mig per vuit joves que van accedir-hi quan era propietat de la Sareb i que ara ha estat comprat per una empresa. Des de llavors, els ocupants han intentat rehabilitar-ho, han creat vincles amb el veïnat i han obert els baixos a altres col·lectius, com la Xarxa de Recuperació d'Aliments i el sindicat CGT Pins del Vallès, que hi tenen la seu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.