De Roma a Santiago: la història d'un santcugatenc que farà 2.800 km a peu

José García, de 69 anys, es troba en procés de completar el camí de Santiago des de la Piazza San Pietro de la capital italiana


  • Comparteix:

José García als prats entre La Salvetat-sur-Agout i Anglès / Foto: Cedida

José García als prats entre La Salvetat-sur-Agout i Anglès / Foto: Cedida

De la plaça de Sant Pere de Roma fins a la plaça do Obradoiro de Santiago de Compostel·la hi ha aproximadament uns 2.800 quilòmetres. A peu, es triga uns tres mesos a completar el trajecte, passant per Siena, Gènova, Montpeller i Tolosa de Llenguadoc fins a enllaçar amb el camí francès ja a Espanya. Aquest pelegrinatge s'ha convertit en l'objectiu d'un santcugatenc de 69 anys, José García, que fa un mes i mig va decidir embarcar-se fins a la capital italiana per començar aquest camí que l'ha de dur fins a terres gallegues. Després de travessar Itàlia i creuar la frontera francesa, García es troba a Navarra i ja ha posat rumb cap al seu destí, la catedral de Santiago.

Aquest periple, que va començar el 16 de març, ha conduït el santcugatenc a caminar tot sol vuit hores al dia, a dormir cada nit en un lloc diferent i a enfrontar-se físicament i mentalment a un repte que en alguns moments l'ha fet dubtar. "Molts dies m'he preguntat què faig aquí, quina necessitat tinc de fer això", explica García. Anar completant les diferents etapes i creure en la possibilitat de completar la fita, però, pesa de moment més que els dubtes.

Durant el camí, el santcugatenc s'ha allotjat a albergs, monestirs, esglésies i, fins i tot, domicilis de particulars. "Que t'aculli una persona que no et coneix de res, que et doni menjar i et faci sentir com un peregrí del segle XII és una passada", detalla García.

José García durant el viatge

José García durant el viatge / Foto: Cedida

Els motius que l'han empès a emprendre aquesta aventura són indesxifrables, fins i tot per a ell mateix. "No sé per què vaig decidir començar aquest camí. He trobat gent que ho fa per religió, per espiritualitat, per amor... Jo simplement el vaig començar i aquí segueixo".

Malgrat no tenir una raó clara, García sí que ha viscut anècdotes amb persones que l'han convidat a continuar, concretament amb un guia que va fer-li una sorpresa inesperada. Quan al santcugatenc va començar-li a picar la curiositat de fer el camí de Roma a Santiago, va descobrir que una persona ja l'havia fet i que havia documentat tot el recorregut en una web. "Em vaig posar en contacte amb ell i em va donar molts consells. Fa uns dies va venir a veure'm expressament des de Madrid i vam fer una part del camí junts. He seguit els seus passos".

García calcula que a principis de juliol aquesta aventura haurà acabat. Per davant li esperen aproximadament tres setmanes abans d'arribar a la catedral de Santiago per després tornar cap a Sant Cugat, on la seva família espera el seu retorn. "Si no fos pel suport de la meva família, no hauria sigut possible. Només estava en contra la meva neta, que vol que torni ja".




José García

Al principi ni jo pensava que podria seguir fins al final. Pensava que faria un tram i més endavant el continuaria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.