Ja està en marxa el servei d'assistència fisioterapèutica als CAP de Sant Cugat

La fisioterapeuta del CAP Valldoreix i el CAP Can Mates Clàudia Alonso descriu el què i el com de la seva tasca al 'Connectats'


  • Comparteix:

Cap Valldoreix / Foto: Arxiu

Cap Valldoreix / Foto: Arxiu

El nou servei de Fisioteràpia d'Atenció Primària i Comunitària (FisioAPIC) ja està en marxa als tres CAP de la ciutat. El projecte fa just uns mesos que ha començat a funcionar amb la incorporació dels tres fisioterapeutes assignats pel Departament de Salut a Sant Cugat. L'objectiu, com ha explicat al 'Connectats' Clàudia Alonso, fisioterapeuta del CAP Valldoreix i CAP Can Mates, és 'promoure la salut entre la població'.

ESCOLTA-HO

Aquest servei permetrà que els usuaris afectats per patologies comunes en el dia a dia, però de baixa complexitat, com lumbàlgies, els mals de cervicals, genoll i maluc i pacients amb risc de fragilitat, millorin la seva autonomia i reduexin el consum de medicaments.

El tractament se centrarà en activitats grupals de 10 o 15 pacients depenent de la patologia i l'espai de cada CAP. La durada també estarà pautada. Els grups amb patologia d'espatlla, cervicals, maluc i genoll faran de sis a vuit sessions d'una hora de durada, un o dos cops per setmana. Els grups amb persones amb risc de fragilitat faran 10 sessions amb periodicitat setmanal. Els professionals oferiran educació sanitària als pacients per tal que coneguin i entenguin la seva patologia, assessorament per l'autocura a través de postures i consells per dur uns hàbits de vida saludables. Finalment se'ls oferirà una pauta d'exercicis físics adaptats a cada persona. "Se'n porten deures, clar que sí", assegura Clàudia Alonso, que afirma que "l'objectiu principal és fomentar la pràctica d'exercici a llarg termini perquè això els ajudarà a mantenir-se actius i a evitar altres patologies i tanta medicació".

A més del tractament grupal, el nou servei de Fisioteràpia d'Atenció Primària i Comunitària (FisioAPIC) també pretén fer prescripció social, és a dir, detectar aquelles activitats que ofereix la comunitat local i que poden millorar la salut del pacient. "La del fisioterapeuta era una figura que tots esperàvem amb molta il·lusió i que tracta d'ajudar l'usuari", sentencia Alonso.


Clàudia Alonso

La nostra feina comença en l'activitat grupal. Però, al final, l'objectiu és fomentar la pràctica d'exercici a llarg termini per no haver de prendre tanta medicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.