ESCOLTA-HO
El tractament se centrarà en activitats grupals de 10 o 15 pacients depenent de la patologia i l'espai de cada CAP. La durada també estarà pautada. Els grups amb patologia d'espatlla, cervicals, maluc i genoll faran de sis a vuit sessions d'una hora de durada, un o dos cops per setmana. Els grups amb persones amb risc de fragilitat faran 10 sessions amb periodicitat setmanal. Els professionals oferiran educació sanitària als pacients per tal que coneguin i entenguin la seva patologia, assessorament per l'autocura a través de postures i consells per dur uns hàbits de vida saludables. Finalment se'ls oferirà una pauta d'exercicis físics adaptats a cada persona. "Se'n porten deures, clar que sí", assegura Clàudia Alonso, que afirma que "l'objectiu principal és fomentar la pràctica d'exercici a llarg termini perquè això els ajudarà a mantenir-se actius i a evitar altres patologies i tanta medicació".
A més del tractament grupal, el nou servei de Fisioteràpia d'Atenció Primària i Comunitària (FisioAPIC) també pretén fer prescripció social, és a dir, detectar aquelles activitats que ofereix la comunitat local i que poden millorar la salut del pacient. "La del fisioterapeuta era una figura que tots esperàvem amb molta il·lusió i que tracta d'ajudar l'usuari", sentencia Alonso.
Clàudia Alonso
La nostra feina comença en l'activitat grupal. Però, al final, l'objectiu és fomentar la pràctica d'exercici a llarg termini per no haver de prendre tanta medicació.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.