El segon dia de la Fira de Sant Ponç triomfa a Sant Cugat, tot i les previsions de pluja

S'han dut a terme diverses activitats com la fira d'herbes remeieres, la ballada de Sant Ponç i la vigília castellera


  • Comparteix:

Els alumnes de l'Esbart Sant Cugat ballen a la plaça de l'Om per Sant Ponç / Foto: Cugat Mèdia

Els alumnes de l'Esbart Sant Cugat ballen a la plaça de l'Om per Sant Ponç / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha viscut el segon dia de la Fira de Sant Ponç aquest dissabte. Les previsions de pluja han afectat en alguns moments del dia, però s'ha pogut celebrar un gran dia de festa. Les activitats que s'han dut a terme han estat la fira d'herbes remeieres i productes naturals, la ballada de Sant Ponç de l'Esbart Sant Cugat amb la col·laboració de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i, per finalitzar la jornada, hi ha hagut a la plaça d'Octavià la vigília castellera de Sant Ponç.

Prop d'una cinquantena dels alumnes més petits de l'Esbart Sant Cugat han ballat aquest dissabte a la plaça de l'Om amb motiu de la ballada de Sant Ponç. A priori, la ballada havia de celebrar-se en tres punts diferents de la ciutat, però a causa de la pluja hi ha hagut canvi de plans. La cercavila havia d'iniciar-se a la plaça de l'OM, passar per la plaça Octavià i finalitzar a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot. Des de la direcció de l'escola s'ha decidit que a causa de la pluja, les places en ser molt humides els infants relliscarien, aleshores s'ha optat per realitzar els balls als jardins de la plaça de l'Om. Finalment, s'han pogut fer els tres balls que tenien previstos: 'El Joan del Riu', 'El Ball del Calçó', i per acabar, com ja és tradició, s'ha finalitzat amb un pas doble anomenat 'la Cirereta'.



Hi han participat els grups de P3 i P4, tant de l'Esbart com de les onze escoles que hi participen fent extraescolars. Tots ells han estat acompanyats per la música de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat. Finalment, pares i mares han sortit a ballar amb els seus fills i filles a l'últim ball i han acabat amb un fi de festa ideal tots plegats amb un somriure d'orella a orella.

Roger Cusidó, director d'Andança, ha destacat la importància de la "col·laboració amb l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, és una manera de fer xarxa" i per les famílies "és una festa major i es molt important que es trobin les onze escoles en un moment tan social com aquest", ha conclòs.

A més, durant aquest dissabte ha tingut lloc la tradicional fira d'herbes remeieres, productes naturals, tradicionals i artesanals a la plaça d'Octavià. Una fira organitzada per l'Ajuntament en què els paradistes artesanals del municipi han pogut posar a la venda els seus productes. Hi ha hagut onze paradetes en què els productes més destacats han estat formatges, vins, mel, embotits, licors, productes de cosmètica naturals, verdures i fruites, dolços, pastissos artesans i tot el que és natural i remeier que han ofert les paradetes.

Francesc Codina, paradista de cosmètica natural, ha destacat la importància d'aquesta fira a la ciutat: "nosaltres com a productors artesans estem tots els caps de setmana de l'any anant a diferents fires", "la d'avui és una fira temàtica, molt especialitzada on principalment es troba el que no es troba en les tendes habituals". Tots els paradistes han coincidit que la pluja ha afectat que vinguin més clients durant el dia, però estan satisfets tot i no haver pogut aprofitar al 100% les parades a causa de les afectacions pels xàfecs.

El ruixat de la tarda no ha pogut evitar la vigília castellera de Sant Ponç que s'ha celebrat a la plaça d'Octavià amb tres colles convidades: Castellers de Cerdanyola, Colla Jove de Barcelona, Castellers de Sant Cugat. Han desplegat una vintena de castells en els quals han destacat una torre de 3, un pilar, un 4 de 8, entre d'altres. D'aquesta manera, la plaça s'ha tenyit de verd clar i fosc, i vermell amb motiu de Sant Ponç, per finalitzar la jornada d'aquest dissabte i satisfacció per la feina ben feta entre les tres colles.

La Fira de Sant Ponç no s'atura i aquest diumenge, 14 de maig, hi ha la Diada castellera de Sant Ponç a les 12 hores a la plaça d'Octavià amb tres colles convidades: Castellers de Sant Cugat, Castellers de Sabadell i Bordegassos de Vilanova.










Roger Cusido

La col·laboració amb l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, és una manera de fer xarxa i família, és una festa major i es molt important que es trobin les onze escoles en un moment tan social com aquest.

Francesc Codina

La d'avui és una fira temàtica, molt especialitzada on principalment es troba el que no es troba en les tendes habituals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.