La Policia Local té un dispositiu de vigilància de la casa ocupada al carrer Plana de l'Hospital

Els veïns han anat al ple municipal per queixar-se de les "baralles, robatoris i crits", i l'alcaldessa els assegura que vol estar a sobre del cas


  • Comparteix:

L'ocupació de la casa del carrer de la Plana de l'Hospital número 16 des de fa un any, ha arribat al ple municipal. La portaveu dels veïns i comerços del nucli antic de Sant Cugat, Mireia Garcia, ha denunciat durant l'Audiència Pública el malestar amb què han de conviure diàriament: 'es tracta d'un grup de delinqüents i traficants fitxats per la policia'. L'alcaldessa, Mireia Ingla, li ha explicat que el propietari de l'immoble, la Fundació Internacional Josep Carreras, ja ha iniciat els tràmits legals per efectuar el desnonament, tal com van explicar ells mateixos a Cugat Mèdia fa uns dies. També li ha dit que la Policia Local ja té en marxa un dispositiu de vigilància de la casa ocupada especial, en col·laboració amb els Mossos.

Els veïns del carrer Plana de l'Hospital i carrer de la Indústria han explicat que es troben "desemparats" davant de les "baralles, robatoris, crits i cops continuats" que ocasionen els ocupants de la casa. A més de la brutícia que generen, com "vòmits, cigarretes, envasos o menjar", que els veïns es veuen obligats a recollir per la "manca de neteja municipal". Aquestes són algunes de les denúncies que Garcia ha traslladat al ple de l'Ajuntament. Finalment, Garcia ha recordat que el nucli antic de Sant Cugat està recollint signatures per accelerar el procés de desnonament.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, li ha respost reiterant que l'Ajuntament ja s'ha reunit amb el propietari de l'immoble, la Fundació Carreras, "qui té la competència per iniciar els tràmits", perquè comuniqui l'evolució de la situació i així poder "estar al cas de tot el que està passant". Pel que fa a la competència del consell, Ingla ha destacat la bona col·laboració entre la policia local i els Mossos d'Esquadra, a la vegada que enviava un missatge de tranquil·litat als veïns de la zona. Ingla ha explicat que els Mossos estan recollint tota la informació per si han d'obrir diligències, a banda de l'ocupació en si, pels problemes de "convivència" que generen els ocupants.



Mireia Garcia

Són un grup de diverses persones delinqüents, traficants, fitxats per la policia amb diversos atestats policials que ho demostren i ho verifiquen. Els veïns ens trobem cada dia amb problemes de convivència, tal com baralles, crits, cops, robatoris. Els últims successos van ser el 24 d'abril a la nit amb vuit persones implicades en una baralla entre bandes, l'última ha sigut aquest 8 de maig, una altra vegada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.