11 boscos i zones verdes de Sant Cugat queden netes gràcies a la iniciativa 'Let's Clean Up Europe'

Cugat Mèdia ha acompanyat als membres de l'AFA La Mirada que ha recollit la brossa del bosc de Volpelleres


  • Comparteix:

Imatge del recapte final de la recollida de residus al bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del recapte final de la recollida de residus al bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

El bosc de Volpelleres ha quedat pràcticament net gràcies a la recollida de residus impulsada per l'Associació de Famílies de l'escola la Mirada aquest dissabte. L'activitat ha format part del programa Let's Clean Up Europe, en la qual han participat 10 escoles i entitats de Sant Cugat més, i aproximadament s'han recollit cinc quilograms de brossa repartida en quatre bosses per emmagatzemar de paper, plàstic, vidre i resta, que posteriorment ha recollit l'Ajuntament. Nina Kempa, organitzadora de la iniciativa, ha expressat la seva satisfacció davant la poca brossa i residus que han trobat al bosc: 'l'any passat vam recollir molta més brossa, estem molt contents que a poc a poc hi hagi molta més conscienciació'. La iniciativa de Volpelleres ha comptat amb set famílies amb nens i nenes d'infantil i primària del centre educatiu.

Han recollit bosses de plàstic, restes d'excrements dels gossos, bosses de patates, paper, cartó entre d'altres. El que més ha sorprès la canalla ha sigut la recollida de perdigons de caça, una llanta de cotxe i encenedors. A part de la iniciativa de l'escola la Mirada, durant aquest cap de setmana hi ha deu iniciatives més. Els onze punts on es durà a terme la neteja són: Riera del Crist de Llaceres, Voltants Pi d'en Xandri, Bosc i camins de Serra de Galliners, Riu/boscos del Vallès, Riera Sant Cugat del Vallès, Bosc de Volpelleres, Camí de Can Graells, Entorn de l'escola Ferran i Clua de Valldoreix, i l'últim encara per definir el lloc de neteja el punt de trobada és Kurita Iberica. La iniciativa també ha volgut reivindicar la sostenibilitat i el respecte al medi ambient en el temps de sequera que s'està vivint al municipi.

Kempa també bé ha volgut destacar la importància d'aquesta activitat per als més menuts i com és d'important conscienciar-los de cara al futur: "És molt important fer aquestes iniciatives, ja que quan siguin grans els nens, si de ben petits ja recullen el bosc, farà que de grans no ho embrutin".

Let's Clean Up Europe té com a objectiu conscienciar sobre la quantitat de residus que es llença de forma 'incontrolada' a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus als boscos, platges i rius. La campanya ha tingut una gran acollida a Catalunya, hi ha hagut 540 entitats col·laboradores amb més de 645 accions a 279 municipis de 41 comarques a tot el territori. La campanya d'enguany s'ha dut a terme entre el 5 i el 7 de maig de 2023.


Nina Kempa

És molt important fer aquestes iniciatives, ja que quan siguin grans els nens, si de ben petits ja recullen el bosc, farà que de grans no ho embrutin. També és una activitat familiar i els pares també hem d'agafar consciència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.