L'Ajuntament aposta pels sistemes dinàmics d'adquisició (SDA) com a mètode de contractació pública

Es tracta d'un sistema més àgil en la tramitació i adjudicació, obert a qualsevol empresa


  • Comparteix:

Imatge de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament està implantant el Sistema Dinàmic d'Adquisició (SDA), una modalitat de contractació pública que permet l'adquisició d'obres, serveis i subministrament d'ús corrent en el mercat. Es tracta d'un sistema més àgil en la tramitació i adjudicació, obert a qualsevol empresa, així com professionals individuals, microempreses i pimes.


CONSULTA UNA INFOGRAFIA EXPLICATIVA DEL PROCÉS

Segons explica l'Ajuntament mitjançant una nota de premsa, el mes de desembre de 2022 es va fer una prova pilot amb l'aprovació d'un SDA per a l'adquisició de subministraments de béns diversos per a les activitats culturals del municipi per un valor estimat del contracte de 2.484.000 euros sense IVA. Aquesta iniciativa s'ha valorat des del consistori com un canvi substancial a l'hora de ser més àgils amb els proveïdors i en tres mesos ja s'han formalitzat fins a sis contractes derivats d'aquest SDA i, properament, se'n formalitzaran més.

Concretament, l'Ajuntament està preparant nous SDA amb un valor estimat del contracte de 7 milions d'euros durant la seva vigència per a personal de servei de vigilància, personal de lleure i personal de suport a activitats. De cara al segon semestre d'enguany, s'ha planificat l'aprovació de més SDA per al subministrament de material per a la Brigada d'Obres, serveis d'assessorament, serveis de publicitat, serveis d'adquisició de llicències i programari informàtic i serveis de subministrament de mobiliari, entre d'altres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.