Hora Bruixa: 'Entenem la lluita feminista des d'una altra banda que no són les institucions'

L'entitat feminista fa 10 anys que organitza activitats a la ciutat i prepara una celebració per al 10 de juny


  • Comparteix:

Alba Guerrero (esquerra) i Nerea Ruiz (dreta), militants d'Hora Bruixa al programa Entitats / Foto: Cugat Mèdia

Alba Guerrero (esquerra) i Nerea Ruiz (dreta), militants d'Hora Bruixa al programa Entitats / Foto: Cugat Mèdia

Hora Bruixa arriba enguany als 10 anys de vida com a entitat que treballa per impulsar campanyes de sensibilització amb l'objectiu de fer arribar el seu discurs feminista a la ciutadania de Sant Cugat. Un dels dies quan tenen més visibiliat és el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, però també participen activament als actes de l'1 de maig, Dia del Treballador, i el 25 de novembre, Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, per fer sentir el seu missatge. L'entitat va néixer de la necessitat de 'trobar un espai no mixta des d'on poder lluitar contra el patriarcat i el sistema capitalista', ha explicat la membre del col·lectiu Nerea Ruiz al programa 'Entitats', de Ràdio Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

8M: Dia Internacional de les Dones

Fa anys que Hora Bruixa impulsa el comitè de vaga del 8M, però es desvinculen de l'acte institucional que organitza cada any l'Ajuntament. No hi participen, ha explicat la membre d'Hora Bruixa Alba Guerrero, perquè entenen la lluita des d'una altra banda, aposten per un "feminisme autònom", popular, que no depèn de les institucions.

CRÒNICA DEL 8M A SANT CUGAT AQUEST DIMECRES

El lema escollit per aquest 8M ha sigut 'Un dia no podrem més, però juntes ho podrem tot', amb el qual han pintat algunes parets i locals comercials de la ciutat. Amb aquesta frase, han afirmat a Cugat Mèdia, plasmen la realitat que els canvis no es visualitzen d'un dia per l'altre, sinó que es generen a base de la "lluita constant".

El dia a dia d'Hora Bruixa

Les activistes d'Hora Bruixa es reuneixen un cop per setmana i es financen de manera autònoma, "no volem subvencions de ningú". Els ingressos arriben a partir dels tallers que realitzen a les escoles i de les aportacions de cadascuna de les membres, fet que els permet poder encarar nous projectes.

També participen activament en espais d'organització popular com per exemple Cal Temerari, la Festa Major Alternativa i el Quinto de Nadal. També ofereixen diferents tallers als instituts de la zona sobre sexualitat, identitats de gènere o violència masclista. A més, faciliten un programa d'acompanyament a totes aquelles dones que s'han sentit agredides a la ciutat.

El 10 de juny Hora Bruixa té previst celebrar el 10è aniversari amb una jornada feminista a Sant Cugat.




Alba Guerrero

No volem formar part (de l'acte institucional de l'ajuntament) perquè ara mateix entenem la lluita des d'una altra banda. Entenem molt més aquest feminisme autònom, que fa feina des dels carrers d'organització popular, i no institucional.

Nerea Ruiz

Nosaltres durant l'any impulsem campanyes que tenen el focus en la sensibilització i en fer arribar el nostre discurs a tot arreu. També hem rebut molts casos de dones que s'han sentit agredides a la nostra ciutat i els hi hem fet un acompanyament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.